Az isteni kakaó még több csodára képes, mint gondoltuk. Azt eddig is tudtuk, hogy nincs nagyobb boldogság, mint elmajszolni egy kocka krémesen olvadó kocka csokoládét, de azt talán már kevesebben gondoltuk, hogy a kakaó a bőrünknek is segíthet a védekezésben.

A kakaó(fá)t (latin nevén Theobroma cacao) már a maják és az aztékok felfedezték és igen nagyra becsülték és azóta is töretlen népszerűségnek örvend elsősorban élénkítő és tápláló italok elkészítésében, valamint az édességgyártásban, de ismert enyhe égési sérülésekre külső kezelésként  gyakorolt jótékony hatása is.

Bizony sokan meglepődünk azon, hogy a kakaó az elektronikai eszközeink által kibocsátott kék fény okozta káros hatásoktól is véd minket. Na persze nem akkor, ha megesszük - az legfeljebb a közérzetünkön javít – hanem kivonata nagyon gazdag peptidekben, szacharidokban és polifenolokban, amelyek a bőrünkre kenve stimulálják a kollagén- és elasztin termelődését. Így ez a hatóanyag növeli a bőrünk rugalmasságát és csökkenti a kék fény által okozott károsodásokat. Az össtevő jó tulajdonságainak köszönhetően már korábban is megtalálható volt Intense age care termékeinkben, de ezért lett ez az egyik összetevője a Vagheggi új termékcsaládjának, az Atypical-nak is, hiszen ma már a bőrápolásban elengedhetetlen odafigyelnünk arra is, hogy milyen külső környezeti hatások érnek minket. Az Atypical felveszi a harcot ezekkel a negatív hatásokkal.