A nap folyamán bőrünket számtalan hatás éri, és a nap végére különböző típusú szennyeződések rakódhatnak le rá. Ezek egy része a minket körülvevő környezet függvénye, ilyen például a levegőben szálló por és szmog, melyek szó szerint rátelepednek a bőrünkre, de nem kevésbé lehetnek szennyezők az egész nap az arcunkon viselt dekorkozmetikumok (alapozó, púder, pirosító, szemfesték, szempillaspirál, stb.), főleg, ha ezek ráadásul még nem is megfelelő minőségűek.

Éppen ezért a mindennapos, alapos arctisztítás elengedhetetlen, de nem mindegy ezt hogyan és mivel végezzük. A víz önmagában nem képes leoldani a szennyeződéseket, míg egy jó minőségű arclemosó igen! De, ha nem megfelelő módszert vagy készítményt választunk ehhez, akkor előfordulhat, hogy a bőrünket védő hidrolipid filmréteget megsértjük, vagy megváltoztatjuk a bőr Ph savasságát, amivel teret engedünk a mikroorganikus kórokozóknak.

Egy arctisztító készítményt akkor nevezhetünk jónak, hatásosnak, ha anélkül biztosítja a bőr mélytisztitását, hogy kiszárítaná vagy irritálná a bőrt, illetve nem károsítja a hidrolipid filmréteget. A professzionális bőrtisztítók kíméletesen eltüntetnek bármilyen szennyeződést, előkészítik a bőrt és magas hatóanyag tartalmuknak köszönhetően fokozzák a krémek, szérumok hatékonyságát. A lemosók olyan felületaktív anyagokat tartalmaznak, amik feloldják a szennyező anyagokat, ha ezek a felületaktív anyagok nincsenek leöblítve, a bőr számára értékes összetevőket is kioldják. Fontos betartani tehát, hogy a lemosókat mindig le kell öblíteni vízzel, mert ha a bőrön marad, akkor a bőrben lévő hasznos anyagokat is kioldja, igaz ez a miscellás vízre és a lemosó tejre is.  Ha biztosra szeretnél menni, akkor a Vagheggi fitokozmetikai termékei között megtalálod a bőrödhöz és életmódodhoz leginkább illő arctisztítót is.  Az arclemosó használata után fontos szerepe van a tonikoknak is, mert a bőrfelszínt hidratálják, egészségesen tartják a bőrt. 

A megfelelő bőrápolási rutin, lemosás, tonizálás, krémezés segít a bőrt hatékonyan egészségesen és fiatalon tartani. Főleg, ha azonos hatóanyagokat tartalmaznak, más és más textúrákba zárva.