A fürdés hozzátartozik a legalapvetőbb higiéniai eljárásokhoz, mégsem mindegy hogyan tesszük, ha bőrünk egészségét is meg akarjuk őrizni. Bár nagyon csábító egy hosszú, forró fürdő főleg télen, elnyúlni a kádban a nap végén, mégis jobban tesszük, ha ehelyett egy gyors, meleg vizes zuhany mellett döntünk inkább. Ha sokáig áztatjuk bőrünket forró vízben, annak szárító hatása rongálja a bőr természetes védőrétegeként szolgáló hidrolipid filmréteget, vagyis a zsírköpenyt.

Az sem mindegy, hogy a fürdést mivel végezzük. Sokan még mindig a hagyományos szappanokra vagy tusfürdőkre esküsznek, de ezek ugyanúgy szárító hatással bírnak a bőrre, a túl gyakori dörzsölés pedig tovább ronthat ezen a helyzeten, mert a szennyeződések mellett az egészséges bőr megőrzéséhez fontos lipideket is eltávolíthatja, valamint apró sérüléseket is okozhat. Használjunk olyan készítményeket, amelyek segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát és helyreállítják természetes védőrétegét. A Vagheggi tusfürdői mindezek mellett még további előnyös tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A BIO+ Nyugtató Tusfürdő tisztítja, ugyanakkor táplálja is a bőrt a nagyon gyengéd lenolajos összetevőknek köszönhetően. Hideg sajtolással kinyert Omega 3 és 6 zsírsavakban gazdag. Emellett tartalmaz szőlőnedvet, hidratáló komplexet narancsvirággal, lenolajat, valamint gyengéd növényi tisztítószereket.

A SHIKAKAI Fürdőtej egy különleges illatú krémes és gazdag fürdőtej, amely hidratálja és selymessé varázsolja a bőrt. Nem irritálja a bőr természetes hidrolipid filmrétegét.