Az optimális bőrápolási rutin legalább három lépésből áll és ezt minden nap megérdemli a bőrünk. Hosszú távon ezzel tehetünk a legtöbbet a bőrünk egészségéért és fiatalságáért.  A legjobb, ha szakember segítségét kérjük a termékek kiválasztásához.

De melyik ez a három lépés?

Az első legfontosabb szabály az arcbőr megfelelő tisztítása. Mire kell odafigyelni? Van néhány tipikus hibás arctisztítási szokás, amit jobb elkerülni, mint pl. szappannal vagy tusfürdővel tisztítani az arc bőrét, mert ezek az anyagok túl agresszívek és a jó összetevőket is kioldják a bőrből. Ha kizárólag vízzel tisztítjuk a bőrünket, az nem képes 100 %-osan leoldani a szennyeződéseket, ezek így megtapadhatnak a bőrön és ez hosszú távon károsítja a bőr védőrétegét, befolyásolja az egészséges védekezőképességét. Az arctisztító termékeket mindig le kell öblíteni a bőrről, mert olyan felületaktív anyagokat tartalmaznak, amik, ha tartósan a bőrön maradnak akkor a bőrt építő hasznos anyagokat is kioldják. Ez nem csak a habzó, folyékony lemosókra igaz, de a micellás víz és lemosó tej esetében is alkalmazni kell a vízzel való leöblítést. 

Tehát a szép bőr titka első lépésben a bőrtípusodnak megfelelő lemosó használata reggel és este! Nem mindegy, hogy száraz, zsíros vagy érzékeny a bőröd, mert mindegyik bőrtípusnak más és más textúra és összetétel lesz komfortos.

Második lépésben használjunk hidratáló tonikot. A tonikot nem kell lemosni, felvitel után ütögessük be a bőrbe. A mai modern tonikokat már a hidratáló és helyreállító hatásukért alkalmazzuk. A tonik a bőr felső rétegét itatja át bőrbarát és hidratáló anyagokkal, azonnal megszünteti a felületi szárazságot, támogatja a bőr működését, erősíti a védekező képességét, a bőrérzet azonnal komfortosabb lesz. Ha a bőr felső rétegei megfelelően hidratáltak akkor a tonik használata után a krémek is mélyebbre tudnak jutni nem akadnak fent a száraz felületen. Bőrtípusnak megfelelő tonikot használjunk a lemosás után és a legideálisabb, ha a krémmel megegyező hatóanyag tartalmú tonikot választunk.

Harmadik lépésben használjunk bőrtípusnak megfelelő krémet. A bőr nagyon könnyen sérül naponta ha védelem és hidratáció nélkül marad, könnyen dehidratálódik, gyorsabban öregszik és a káros anyagok is könnyebben bejutnak. A nappali krém rendszeres használata biztosítja a bőr számára a védelmet a külső környezeti hatások ellen, támogatja a hidro lipid épségét és a megfelelő pH értéket. A jó minőségű hidratáló krémnek olyan összetevői vannak, amik segítenek a bőrnek a vízmegtartásban. Tartalmaz természetes növényi olajokat, lipideket, amik nem engedik a nedvességet elpárologni a bőrből és táplálnak is.

A professzionális felhasználásra készült krémekamiket a kozmetikusok is alkalmaznak, azon túl, hogy magasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, többféle hatóanyag is található bennük. Például, antioxidánsokat, amik meggátolják a környezet okozta káros hatásokat, és nem engedik a gyors bőröregedést sem, az úgynevezett szabad gyökök ellen hatásosak. Illetve „okos” hatóanyagok is, amik stimulálják a bőrműködést, helyreállítanak és sejtszinten segítenek a bőrnek jól működni!

A helyes bőrápolási rutinhoz ez a három lépés elengedhetetlen. A még jobb hatás érdekében természetesen ez a rutin kiegészíthető extrákkal.

A KEDVEZMÉNYES ARCÁPOLÓ CSOMAGOKBAN MINDENT MEGTALÁLSZ A TÖKÉLETES BŐRÁPOLÁSI RUTINHOZ 

Extra gondoskodást jelent a szemkörnyéki bőr ápolása. Ehhez speciális készítményekre van szükség, mert a szemkörnyéki bőr vékony ezért kifejezetten erre a területre alkalmas textúrákat és hatóanyag összetételeket igényel.

Extra gondoskodást jelent a bőr számára az éjszakai termékek használata is. Az éjszakai pihenés közben a bőr regenerálódik, nem éri semmilyen stressz hatás, sokkal több hatóanyagot képes hasznosítani és a bőr mélyére juttatni. Ha látványos változást szeretnél elérni a ráncok vagy a májfoltok kezelésében vagy ha problémás a bőröd, érdemes speciális éjszakai terméket is beépítened a bőrápolásba. 

Az arcpakolásokkal azonnali bőrszépítő hatást érsz el akár heti egyszeri használattal 15 perc alatt, mert a bőrtípusodnak megfelelő arcmaszk nagy mennyiségű és koncentrált hatóanyagokkal látja el a bőröd! A Vaghegginél professzionális arcmaszkokat találsz bizonyítottan hatásos összetevőkkel, amiket a kozmetikai kezeléseknél is használunk.

Ampullákba zárt szépség elíxirek. A kozmetikai kezeléseknél is gyakran alkalmazzuk a koncentrált hatóanyag tartalmú ampullákat, mert mélyre tudnak szívódni a bőrben, célzott hatást fejtenek ki az adott bőrproblémára, igazi hatóanyag bombák! Kúra szerű használatuk nagy segítséget jelent a nehezebben kezelhető bőrproblémák esetében is, nagyon látványos és hosszan tartó hatás érhető el. Az ampullákat a bőr megtisztítása és tonizálása után, a krémezés előtt  tesszük fel a bőrre.