Amikor a bőrünk még fiatal és normálisak a működési folyamatai, akkor a képződő új bőrsejtek átlagosan 28 nap alatt érik el a bőr felszínét. 30 éves kor felett azonban sajnos ez a folyamat elkezd lelassulni, mindamellett, hogy ekkor kezdenek el megjelenni az első károsodások is a bőrön. Ez utóbbit nevezzük photoaging-nek. Az évek előrehaladtával a sejtképző folyamat egyre hosszabb időt vesz igénybe, miközben a bőrünkben megindul egy ceramid vesztés is, amely a bőrsejtek összetartásáért felel. Ez vezet ahhoz, hogy bőrünk fakóbb lesz és megvastagszik. Ez a vastagabb bőrréteg visszatartja a melanint, így a bőr öregedéséhez vezet.

A hámlasztás egy kiváló kezelés arra, hogy a bőrnek ezt az öregedési folyamatát lelassítsuk, de a bőr egyéb problémáinak kezelésére is alkalmas. Ilyen problémák például a bőrön megjelenő foltok, hegek és akár súlyosabb bőrelváltozások is, mint például az akne vagy a rozácea. Így amikor hámlasztásról beszélünk, akkor valójában a bőr felhámjának kezelését értjük ezalatt, amely történhet mechanikus úton (szemcsés peeling, mikrodermabrázió, hidroabrázió), enzimesen (itt az enzimek fehérjebontó hatását használják ki), illetve kémiai úton (a kémiai peeling hatása összetett, nem csupán hámlasztást okoz, de intenzíven stimulálja a bőrszövetet is a regenerálódásra).

Ezt a kémiai peelinget valósítja meg a Vagheggi új termékcsaládja, a Primissima is, mely az innovatív „CFWS” („Continuous Flow Wetting System”) szisztéma alkalmazásával lehetővé tesz egy intenzív peeling hatást, amely maximálisan biztonságos és minden bőrtípusra alkalmazható.

A kezeléseket kipróbálhatjuk a Vagheggi kozmetikusoknál, vagy a Primissima termékcsalád segítségével otthon is biztonságosan.