ÜDVÖZLÜNK A VAGHEGGI WEBÁRUHÁZBAN, VÁLOGASS FITOKOZMETIKAI, TERMÉSZETES ALAPANYAGÚ PROFESSZIONÁLIS KOZMETIKAI TERMÉKEINKBŐL×
Főoldal
Lehet, hogy az ünnepi lakomák nem csupán a hasad körfogatán, de bőrödön is nyomot hagytak?
Lehet, hogy az ünnepi lakomák nem csupán a hasad körfogatán, de bőrödön is nyomot hagytak?
2020.01.09

A karácsony és a szilveszter az egyik olyan időszak az évben, amikor akarva-akaratlanul a megszokottnál és a szükségesnél több ételt fogyaszthatunk. Ha túl sok olyan ételt eszünk, melyek hirtelen megemelik a vércukorszintünket, akkor ez fokozza az inzulintermelést. Minél több édeset eszünk vagy iszunk, annál több inzulin jelenik meg a vérünkben. A magas inzulin szint pedig a pattanások megjelenéséhez vezethet. Ha a pattanásosodást el akarjuk kerülni, érdemes tehát inkább alacsony glikémiás indexű ételeket választanunk, melyek stabilan tartják a vércukorszintet. Emellett jó, ha egyszerre csak keveset eszünk, de naponta többször, lehetőleg 3 óránként. Együnk sok zöldséget, mert antioxidáns tartalmuk jó hatással van szervezetünkre. Előfordulhat az is, hogy a tejben található egyes anyagok módosítják szervezetünkben a tesztoszteron nevű hormon mennyiségét, mely befolyásolja bőrünk faggyúmirigyeinek működését, ezért szintén összefüggésben állhat a pattanások kialakulásával. Az ételekben lévő zsírok hatással lehetnek például a szervezetben lévő gyulladásra, amely sokszor bőrünkön is meglátszik. A megoldás az lehet, ha kevesebb növényi eredetű olajt használunk, és több halat fogyasztunk.
Az időt már nem tudjuk visszaforgatni, de a fenti táplálkozási tanácsokat érdemes a jövőben megfogadni. Ha szeretnénk, hogy az ünnepek hatására sérült bőrünk külső segítséget is kapna, akkor erre a Balance termékcsalád kínálhat megoldást.

Megosztás
Vissza