Kis túlzással ezt is mondhatnánk és nem is állunk messze az igazságtól. A C-vitamin, talán a legismertebb mind közül azóta, hogy az 1920-as években végzett kutatásai során Szent-Györgyi Albert felfedezte, majd paprikából sikeresen ki is nyerte. Másik neve, az aszkorbinsav utal arra a betegségre, a skorbutra, melytől a vitaminhiány miatt leginkább a tengerészek szenvedtek.

De miben rejlik még a C-vitamin nélkülözhetetlensége? Az egyik legfontosabb hatása, mely a kozmetikai iparban is ismert, hogy C-vitamin nélkül nem képződik kollagén, mely a bőr kötőszövetének alapanyaga. Nélküle a bőr rugalmassága, tartása, nedvességmegkötő képessége csökken és szép lassan a bőr megereszkedik. Emellett a C-vitamin az egyik legjelentősebb antioxidáns, amely gátolja a bőr korai öregedését. Gyulladás gátló, sebgyógyító, regeneráló és immunerősítő hatása is ismert. Védi, erősíti, méregteleníti bőrünket és erősíti az érfalakat. A C-vitamin sok növényben megtalálható, a Vagheggi LIME termékcsaládját dúsította stabilizált C-vitaminnal, hogy bőre minden kezelés után frissebb, üdébb, fiatalabb legyen.

A termékcsalád az egész nap során végigkísérhet minket. Legyen reggel, napközben vagy este, a LIME terméksorban minden alkalomhoz van megfelelő választás.