Egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a kifejezéssel, hogy „elektroszmog”, de talán nem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy ez mit is jelent.

Az elektroszmog valójában a minket körülvevő elektromágneses környezet, amelyet az az elektromos sugárzás hoz létre, melyet az elektromos berendezések bocsátanak ki. Az elektromágneses sugárzás, a napsugárzáshoz hasonlóan a nem-ionizáló sugárzás típusába tartozik, ami azt jelenti, hogy nem képes atomokat ionizálni vagy kémiai kötéseket felbontani. Nem halmozódik fel a szervezetben.

Léteznek távoli sugárforrások, mint például a TV és rádió műsorszóró adók, a nagyfeszültségű vezetékek és transzformátorok, melyek kisebb intenzitású, de állandó háttérsugárzást jelentenek. És léteznek a közeli sugárforrások, mint a mobiltelefon, WiFi, mikrohullámú sütő, hajszárító, konyhai gépek, stb., melyek használat közben rövid ideig nagy intenzitású sugarat bocsátanak ki.

Az elektronikai eszközök túlzott használata, mint az okos telefonok, tablet, számítógép a bőrt egy szennyező fényhatásnak teszi ki és ezen felül egy hőhatásnak is. Ez az úgynevezett „kék fény” a természetes és látható fény része, de nagy dózisban, úgy ahogyan a mai életmód megkívánja tőlünk, káros szabad gyökök képződéséhez vezethet mely a bőrt is károsítja és öregíti: ezt hívjuk DIGITAL AGEING-nek. A technológiai eszközök által kibocsátott hő pedig a bőr kiszáradásához is vezet.

Létezik ez ellen védelem a bőrnek? A válasz a Vagheggi INTENSE termékcsaládja, mely 24 órás védelmet biztosít a bőrnek, mert ápolás közben elősegíti a bőr természetes és normál működését, lassítva az öregedés folyamatait, emellett azonnali szépséget kölcsönöz a bőrnek, éjszakai használat során megtisztítja a bőrt a káros anyagoktól és reggelre frissességet és simaságot kölcsönöz a bőrnek, ragyogóvá és élettelivé varázsolja.

Az elektronikai eszközöket már nehezen tudnánk kiiktatni életünkből, de a bőrünkre mért káros hatásai ellen tudunk védekezni! Intense, válasz az új kihívásokra.