Az INCI (vagyis Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése) listán sokszor látott béta-glükán egy nagy molekulatömegű, természetes eredetű, számos hasznos tulajdonsággal rendelkező poliszacharid, amely erősen befolyásolja az immunrendszert. A poliszacharidoknak több típusa is megtalálható, melyek eltérő aktivitással rendelkeznek. A béta-glükán legaktívabb, a gyógyszeripar és kozmetológia által is használt formáit leginkább kenyérélesztőből, gombákból vagy gabonafélékből nyerik. Kozmetikumokban kétféle formája is fellelhető, az egyik oldhatatlan, mely lehet por, szuszpenzió, szorbit, míg a másik, vízben oldható formáját alkalmazzák általában krémekben, szérumokban, testápolókban.

A béta-glükán jól kombinálható más kozmetikai összetevőkkel és azok jótékony hatását fel is erősíti azáltal, hogy segít behatolniuk a dermis mélyebb rétegeibe is. Emellett számos egyéb igen előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint például:

  • Sebgyógyító, fertőzés kialakulását gátló hatás. Ezért például a sérült bőr kezelésére vagy mélyhámlasztás után is kiváló segítséget nyújt. Csökkenti a bőrpírt, irritációt, a húzódó bőr érzését.
  • Erősen antioxidáns hatású és természetes szűrőként is működik a káros környezeti hatások, mint például az ultraibolya sugarak ellen.
  • Erősíti a bőr saját immunrendszerét és támogatja saját regenerációs folyamatát.
  • Segít megtisztítani és kisimítani a bőrt.
  • Hatékony a korpásodás ellen, és a táplálja a hajhagymákat, ettől a haj vastagabbnak és fényesnek tűnik, mivel megmarad a nedvessége és a keratin egyensúlya.
  • Fokozza az elasztin és kollagén szintézist, serkenti a ráncok kisimulását, felgyorsítja a bőrsejtek regenerációját és erősíti a kapillárisokat, melyek a sejteket táplálják.
  • Tonizálja és frissíti a bőrt, így lassítja annak kiszáradását, elősegíti, hogy a nedvesség mélyebbre jusson a bőrben.
  • Serkenti a hialuronsav szintézist.

A béta glükán tehát egy sok szempontból nagyon hasznos kozmetikai összetevő, éppen ezért a Vagheggi Delay Infinity termékcsalád, az Emozioni Plus termékcsalád, a 75.15 termékcsalád és a White Moon termékcsalád tagjaiban is megtalálható.