Sok esetben a köztudatban még mindig az szerepel, hogy kozmetikába arctisztítás miatt, gyantáztatni, vagy esetleg egy masszázsra járunk. Azonban, mi kozmetikusok, ennél sokkal többre vagyunk képesek, ráadásul tisztítani sem szükséges mindenkinek és nem is minden alkalommal.

Természetesen van az a bőrtípus, általában tinédzser korban, amikor elengedhetetlen havonta arctisztító kezelés miatt felkeresni a kozmetikát.

Amikor ezen az időszakon már túl vagyunk, általában már csak időszakosan van rá szükség, de akkor is találkozhatunk olyan tünetekkel és bőrállapottal, ami alapján szükségesnek érezzük ennél sűrűbben tisztítani a bőrt. Számos oka lehet, előidézheti betegség, felborult hormonális egyensúly, gyógyszerek, stb, azonban a legtöbb esetben a helytelenül beállított napi rutin, vagy a nem megfelelő termékek használata, az arcbőr túlzott kiszárítása, a hidrolipid réteg egyensúlyának felborulása okozza.

Amennyiben szakember segítségével állítjuk össze a reggel és este használatos 2-3 szükséges terméket, nagyon sokat tudunk javítani a bőr állapotán és elkerülhetjük, a kellemetlen, néha fájdalmas arctisztító kezeléseket, hiszen ebben az esetben a bőr hidratáltáságának megtartása, illetve fokozása fog első körben megoldást biztosítani. Mellette természetesen már figyelmet kell szentelni az idő előtti öregedés megakadályozása, valamint a bőrtáplálás fontosságára is.

Másik nagy probléma, amivel találkozni szoktam, hogy aknés bőrnek diagnosztizálnak egy gyulladásra hajlamos, néha már rozaceás bőrt. Ebben az esetben a tisztítás helyett a nyugtatás, gyulladás csökkentése, valamint a hidratáció fokozása a fő feladatunk, az is biztos, hogy a bőrfelszíni hidrolipid réteg sérült, segítenünk kell újra egészséges állapotba hozni, illetve olyan hatóanyagokat és védelmet is biztosítanunk kell a bőr számára, amik a nyugtatáson túl segítik megerősíteni, csökkenteni érzékenységét.

Tisztítani nem minden bőrt kell és nem is minden alkalommal. Néha egy apró változtatással és hozzáértő szakember segítségével elérhető az egészséges bőrkép.

Forduljatok bizalommal és kérjétek ki Vagheggi kozmetikus véleményét, mert a legjobbat fogja tanácsolni bőrötök egészsége és szépsége érdekében.

Kopcsák Emese- Pénzügyi tudatosság nagykövete, Beauty Kozmetika