Bizonyára sokan szeretjük a pisztáciát ropogtatni, mert különleges finom íze van. Ilyenkor ráadásul (valószínűleg legtöbben nem tudatosan), de a szívünket és érrendszerünket is ápoljuk azzal, hogy a pisztácia csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét a szervezetben és növeli a „jó” koleszterin szintjét, erősíti az idegeket, így összességében megakadályozva a szívproblémák kialakulását. A benne található foszfor segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, míg a B6-vitamin tartalma növeli a vér oxigénmennyiségét és hemoglobin-szintjét. Erősíti az immunrendszerünket, aktívabbá teszi agyunkat, támogatja a mirigyeink működését, véd a rák és fertőzések kialakulásától, serkenti a hajnövekedést, javítja a látást, de bőrünkre is számtalan jótékony hatása van.

A fent felsoroltak mellett még számos ok létezik, amiért érdemes rendszeresen pisztáciát fogyasztanunk. A benne lévő E-vitamin lassítja az öregedést, természetes hidratáló és gyulladáscsökkentő, antioxidáns tartalma pedig hatástalanítja a szabadgyököket.

Zsírsavai biztosítják az egészséges, ragyogó bőrszínt. Valószínűleg kevesen vannak közöttünk, akik napi szinten fogyasztanak pisztáciát, de bőrünkre gyakorolt jótékony hatásait szerencsére más formában is élvezhetjük. A Pistacia lentiscus fája egy természetes, aromatikus gyantát termel, amely a fa törzsén folyik le és kristályosodik ki. A gyanta kristály cseppekből szuperkritikus szén-dioxid extrakció eljárással nyerik ki a 75-15 termékcsalád értékes kivonatát, amely megnöveli a fiatalság protein (Klotho protein) szintézisét, javítja a DNS önjavító mechanizmusát és a méregtelenítést, javítja a bőr tömörségét és fiatalítja az arckontúrokat. Ez a célzott hatású hatóanyag a 75-15 termékcsalád egyik összetevője. Tudj meg róla többet és győződj meg hatásáról személyesen!