új időpontok gépi bőrdiagnosztikára!×
Főoldal
A pigmentfoltok kezelése, halványítása
A pigmentfoltok kezelése, halványítása
2022.08.17

A fényvédelem hiányától a helytelen napozáson át a különféle betegségekig számos oka lehet a pigmentfoltok megjelenésének. A Vagheggi erre a célra fejlesztett fitokozmetikumaival azonban sikerefsen koptathatjuk a foltokat.

Mik azok a pigmentfoltok, és hogyan keletkeznek?

A bőrön - arcon, karokon, lábakon, dekoltázson stb. - megjelenő, rendszerint sötét, időnként világos elszíneződéseket hívjuk pigmentfoltoknak.

Pigmentfoltokból sokféle létezik, mivel kialakulásuk oka igen változatos:

  • Az egyik leggyakoribb eset az, ha bőrünkön valamilyen sérülés alakul ki - például megmarad egy pattanás nyoma - azt megsüti a nap, és foltos marad a bőr.
  • Helytelen bőrápolás következményeképpen is kialakulhat pigmentfolt.
  • Gyakran akkor jelenik meg, amikor megvastagszik, felszarusodik az érzékeny bőr annak következétében, hogy minimális vizet és tápanyagot kap.
  • Előfordul, hogy várandósság alatt, hormonváltozás vagy betegség (jellemzően gyulladás), illetve az idősödés következményeképp jelennek meg bőrünkön a pigmentfoltok - nőknél a változókor után alakulnak ki májfoltok a kézfejen, a karon vagy a szemek alatt.
  • Ritkábban különféle gyógynövények okozzák a foltosodást.
  • Egyes foltok pedig kifejezetten a napégés hatására alakulnak ki.

Mit kell tudni a napozás miatt kialakuló pigmentfoltokról?

Az egyik legtipikusabb formája az, amikor azt látjuk, hogy valakinek a válla szeplősnek tűnik. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy a bőr többször megégett és lehámlott.

Sokan ugyanis egyrészt nem szoktatják hozzá a bőrüket a nyári napfényhez, másrészt nem foglalkoznak a megfelelő fényvédelemmel, harmadrészt a nyaralás idején intenzíven napoznak, a bőrüket sokkal több napfény éri egyszerre. Egész nap kint fekszenek a vízparton, az első napokban leégnek, ezt követően a bőrük megpróbál regenerálódni, elkezdi lehámlasztani magáról a legfelső réteget, de másnap az illető újra kimegy és ránapozik.

Így előzhetjük meg a foltok megjelenését

Ha még nem alakultak ki a pigmentfoltok, akkor a legfontosabb, hogy ezt tudatosan elkerüljük. Az első lépés ehhez a folyamatos, rendszeres, és bőrtípusunknak megfelelő bőrápolás. A napi rutinunkat semmiképpen se hagyjuk el, minimális bőrápolási projektünket még a nyaralás alatt is próbáljuk megtartani: legyen megtisztítva a bőrünk, legyen hidratálva, és használjunk egy héten egyszer bőrradírt. Ha egészséges marad a bőrünk, azzal is a foltosodást előzzük meg.

A másik alapvető lépés a fényvédő termékek használata: már kora tavasszal, amikor kisüt a nap, kezdjük el használni, akkor is, ha csak az arcunkat éri napsugárzás a séta vagy a játszóterezés alatt. A fényvédelem ma már nem kizárólag a napozás idejére terjed ki, hanem a napsugárzásnak kitett bőrfelületet érdemes a Vagheggi minőségi, könnyű textúrájú fényvédőivel kenni a hétköznapokban is.

Mi a teendő, ha már kialakultak a pigmentfoltok?

A célzott, professzionális, erre a feladatra fejlesztett termékekkel végzett kozmetikai kezelések és az otthoni bőrápolási lépések is arra szolgálnak, hogy fakítsuk, koptassuk, halványítsuk a pigmentfoltokat, és homogénebbé tegyük a bőr megjelenését.

A Vagheggi termékek közül halványításra a fantasztikus hatású White Moon család tagjait használjuk: a lemosót, a hidratálót, pakolást, a fehérítő szérumot. Nem csak a foltokat koptatják, hanem a segítségükkel a napi bőrápolási rutint is el tudjuk végezni.

A White Moon termékekben a glabridina hatóanyag  csökkenti és blokkolja a túlzott melanin, festékanyag termelődését. Tehát nemcsak halványít, de ha folyamatosan használjuk, akkor nem is engedi kialakulni a foltokat.

A foltos bőrök (azok a típusok, amelyek nem a napozástól, hanem a megfelelő bőrápolás hiányától lettek foltosak), általában irritáltak is. A White Moon hatóanyag komplexe azonban - fekete nadálytő, édesgyökér kivonat - kifejezetten nyugtató hatású, ezért az irfritációra is jó. A savakkal pedig (almasav, citromsav, tejsav, glikolsav) a melanin sejteket fehérítjük.

A jolly jokerek a 10 alkalmas ampullák a kozmetikumban, de ez otthonra is megfelelő a halányításra. A másik a 30 ml-es szérum, amiben olyan szérum található, amivel remekül halványíthatók a foltok. Nyáron, amikor erősen süt a nap, nagy a meleg, krém helyett a szérum is tökéletes, mivel ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza, ám sokkal könnyedebb. Éjszakára a vízhiányosabb, szárazabb bőrre javasoltak a zsírosabb, testesebb krémek.

A White Moon 24 órás krémje szintén praktikus, mert nem lesz szükségünk külön éjszakai krémre.

A White Moon hatalmas előnye, hogy egész évben, folyamatosan lehet használni. A 2in1 habzó, zselés lemosója például azok számára is ideális, akik szeretik lerövidíteni, felgyorsítani a bőrápolási rutint: tusfurdőhöz hasonló a textúrája, és nincsen mellett szükség tonizálásra, ezért sokan szeretik.

A nyaralás után, a napozások befejezésével ősszel pedig a PRIMISSIMA bőrmegújító korongocskákkal, a hámlasztókúrákkal folytatjuk a bőrápolást.

Megosztás
Vissza