új időpontok gépi bőrdiagnosztikára!×
Főoldal
Ezért fontos a bőrdiagnosztika a kezelések és szépségápolási rutin kialakítása előtt
Ezért fontos a bőrdiagnosztika a kezelések és szépségápolási rutin kialakítása előtt
2022.09.13

Miért fontos a bőrdiagnosztika a kezelések megkezdése előtt?

Kihagyhatatlan alaplépés a bőr állapotának felmérése, hiszen olyan a szakemberek számára, mint egy térkép az utazónak.

A Vagheggi professzionális menetrendet dolgozott ki a kezelésekhez, ami a szakemberek munkáját és a vendégek szépségápolási rutinját is segíti. A Vagheggi Beauty Specialisták vendégkartont vezetnek, amivel egyrészt dokumentálni lehet a bőrdiagnosztikai eredményt, másrészt nyomon lehet követni a bőr esetleges állapotváltozását és a kezeléseket. A vendégkarton kérdései alapján kapnak képet a bőr állapotáról, és tehetnek javaslatot a problémák megoldására, akár mondjuk hidratálásról, akár a faggyútermelés csökkentéséről van szó.

„Fontos, hogy a fentiekről a szakember folyamatosan kommunikáljon a vendégével” - mondja Páll Rita kozmetikus, Vagheggi márkanagykövet. „Ha megérkezik hozzám a vendég, csak ránézek a kartonjára, megvizsgálom a bőrét, elmondom neki, milyen változásokat tapasztalok, például, hogy a napozástól kiszáradt-e a bőre nyáron, látok-e gyulladást, érzékenységet stb. Ezután megbeszélem a vendéggel a következő lépéseket, a kezelés módját, és azt, hogy milyen Vagheggi kozmetikumokat javaslok a kezeléshez és az otthoni rutinhoz. A Vagheggi-kartonon pedig pontosan vezetem a kezeléseket.”

Milyen lépésekből áll a bőrdiagnosztika?

Az első találkozáskor a vendégekkel végighaladunk egy kérdéssoron az étkezési szokásokról, a sportolásról, a munkavégzésről – például, hogy monitor előtt ül-e egész nap, vagy utazással jár a munkája, esetleg olyan körülmények között dolgozik-e, ahol por éri az arcbőrét. Nem árt tudni ugyanis, hogy a vendég milyen környezetben tölti a napjait, illetve az esetleges légszennyezettség miatt azt, hogy hol él, milyen típusú településen.

Sokat számít az is, hogy a vendég dohányzik-e, mennyi folyadékot fogyaszt naponta, és hogy szed-e rendszeresen gyógyszereket (például vérnyomás-csökkentőt, véralvadás-gátlót vagy koleszterincsökkentőt), használ-e fogamzásgátlót, milyen a ciklusa.

Kulcsfontosságú tisztázni, allergiás-e valamilyen hatóanyagra a vendég, húzódik-e, kipirosodik-e a bőre valamitől.

Az otthoni bőrápolás sem mellékes, például a napi arcápolási rutin, a rendszeres, mindennapi sminkelés, valamint az, hogy milyen kozmetikumokat használ.

Ezek a tényezők mind befolyásolják a bőr állapotát, például, hogy hajlamos-e a kiszáradásra, dehidratáltságra, zsírhiányos-e, nekünk pedig a problémákat komplexen kell néznünk. A fentiek is segítenek a bőrtípus meghatározásában, majd ennek ismeretében a kezelés módjának megválasztásában.

A gépi bőrdiagnosztika

A megfelelő bőrápolási mód kijelöléséhez érdemes igénybe venni a teljes körű bőrállapot-felmérést a Skin Analyser gép segítségével a budapesti Vagheggi-szalonban.

A kozmetikus szakember a konzultáció során az eszközzel megméri a bőr hidratációját, zsírtartalmát, és elemzi többek közt a pórusok állapotát. A ráncok valódi mélységét 3D-s, nagy felbontású fotókkal vizsgálja, valamint analizálja a bőrön található elszíneződéseket, foltokat és az erek állapotát.

Így dönthet arról, hogy milyen intenzitású beavatkozásra lesz szükség, és milyen optimális otthoni bőrápolási rutint érdemes kialakítani. Utóbbihoz természetesen az üzletben azonnal meg is vásárolhatók a termékek.

Amennyiben akadályba ütközik a személyes megjelenés, online bőrápolási konzultáció is kérhető a Vagheggi szakembereinél.

Kezelések a bőrdiagnosztikát követően

A kozmetikusnál rendszerint egyszerre egy-egy problémát lehet kezelni, például egy gyulladás-kezelésre és egy anti-aging kezelésre egyszerre nincs lehetőség. A legfontosabb problémakör megoldása az első, azt követi a többi lépés.

„Jó tudni, hogy a kozmetikus szakemberek a prioritások alapján haladnak (mit kell először megoldani), ami nem feltétlenül lesz minden egyes alkalommal szinkronban a vendég elképzeléseivel” - magyarázza Páll Rita kozmetikus, Vagheggi márkanagykövet. „Ha például vastag a szaruréteg, akkor hiába tennénk fel a ránctalanító krémeket, nem lenne igazán hatásos, mert nehezen szívódna fel a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért először a bőr megújítását végezzük el, eltávolítva az elhalt szarusejteket, majd azután foglalkozhatunk a ránctalanítással. A bőrproblémák ismeretében persze, amennyiben szakmailag belefér, sor kerülhet arra a kezelésre is, amiért a vendég eredetileg eljött.”

Elsőre nem gondolnánk, de számít a szezonalitás és az időjárás is. Ha mondjuk egy vendég bőrcsiszolást vagy savas eljárást kér a bőre megújításához, ám éppen tombol a nyár, a kozmetikus más kezelést fog javasolni a bőr optimális ápolása érdekében.

Mi történhet, ha szakemberrel folytatott konzultáció vagy bőrdiagnosztika nélkül kezdjük el a bőrünket “kezelni” úgy, ahogyan mi gondoljuk? Páll Rita Vagheggi márkanagykövet tapasztalatai szerint a legjobb esetben nem érjük el a kívánt hatást, nem lesz a kezelésnek eredménye. Rosszabb esetben kárt is tehetünk a bőrünkben. Ezért érdemes megfogadni a szakember tanácsait és az általa megadott sorrendben használni az általa javasolt termékeket.

Megosztás
Vissza