Június 28-án 15:00-tól Sminkelj bőrápoló sminkekkel a Vagheggi Showroomban! Ne felejts el bejelentkezni...×
Főoldal
Fokozatosság és intenzív fényvédelem az egészséges napozás titka
Fokozatosság és intenzív fényvédelem az egészséges napozás titka
2023.05.24

Az egyik a legfontosabb a tavaszi, kora nyári időszakban a strandszezon és bikinis tengerparti nyaralás előtt a fokozatosság. Elmondjuk, milyen Vagheggi termékekkel és hogyan kezdd el a napozást.

Amint megjelennek az első tavaszi napsugarak, amint ledobhatjuk a kabátokat és a pulóvereket, szeretünk minél több időt tölteni a szabadban. Amikor pedig már strandok is kinyitnak, igyekszünk kiélvezni a napsütést és a kellemes időt.

A napozás fontos szerepet tölt be, ugyanis ezzel természetes úton pótolhatjuk a D-vitamint, amiből télen keveset kapunk. A D-vitamin pedig alapvető az egészségünk megőrzéséhez, hiszen támogatja a fertőzések leküzdését és a betegségek megelőzését.

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy már a tavaszi nap is árthat a bőrünknek, ha nem védekezünk ellene. Lépésenként, a fokozatosság elvét szem előtt tartva és a hatékony fényvédő-napozó kozmetikumok használatával barnulhatunk megfelelően.

Az első lépés az arc, a kéz és a kar védelme

Ha nem figyelünk oda, könnyen lepirulhatunk, leéghetünk a tavaszi napsütésben: az időjárás még csalóka, nem biztos, hogy érezzük, hogy milyen erősen tűz a nap. Az arcunk bőre a legkényesebb, és a leégés nyomai később is megmutatkozhatnak ráncok, foltok formájában, ha nem használunk fényvédő kozmetikumokat.

Az arcunkra és kezünkre olyan termékeket válasszunk, amelyek gyorsan beszívódnak, nem teszik zsírossá a bőrt, és segítenek az egyenletes barnaság elérésében. Kenjük be magunkat magas faktorszámú krémmel a bőrünk védelme érdekében.

Az egyenletes színhez az is lényeges, hogy minden nap tisztítsuk és rendszeresen (de ne túl sűrűn) radírozzuk a bőrünket, valamint gondoskodjunk a bőrünk hidratálásáról a Vagheggi Rehydra termékekkel. A strandszezon előtt nem árt egy alapos pórustisztítás a kozmetikusnál.

Mit jelent a fokozatos napozás?

 Fokozatos napozás: ez az egyik legfontosabb a tavaszi-kora nyári időszakban a strandszezon és bikinis tengerparti nyaralás előtt.

A fokozatosság lényege, hogy a bőrünket felkészítjük, lassan szoktatjuk hozzá a napfényhez, és nem tesszük ki hirtelen túl erős sugárzásnak.

Az első néhány napozás történjen félárnyékos helyen, mondjuk egy fa lombjai alatt, és használjunk napozó kozmetikumot. A napozás időtartamát fokozatosan növeljük, és rendszeresen kenjük be magunkat fényvédővel.

Napozás lépésről lépésre: így csináld!

A fokozatos napozás gyakorlatban azt jelenti, hogy:

- az első alkalmak előtt pár héttel változtassunk étrendünkön, és fogyasszunk sok béta-karotin, likopin, E- és C-vitamin-tartalmú élelmiszert

- mindig kerüljük a déli órákat, amikor a legintenzívebb a sugárzás; napozzunk a délelőtti vagy kora délutáni órákban

- az első néhány alkalommal ne napozzunk többet 10-15 percnél

- a napozás időtartamát fokozatosan növeljük 5-10 perccel

- kenjük be magunkat legalább 30-as fényvédővel, amely védi a bőrünket az UV-A és UV-B sugaraktól

- válasszunk olyan terméket, amely nem tartalmaz káros kémiai anyagokat, és nem károsítja a természetes vizek élővilágát

- a tetoválásokra speciális, erre a célra megalkotott krémet, Atypical Tattoo Care testápolót használjunk

- használjuk a fényvédő terméket legalább 20 perccel napozás előtt

- amikor már hosszabb ideig napozhatunk, kenjük be magunkat újra 2 óra elteltével

- vízparton a fürdés, úszás után ismét használjuk a fényvédőt

- soha ne feledkezzünk meg az arcunkról, kézfejünkről, nyakunkról és fülünk mögötti részről sem

- használjunk kalapot vagy sapkát, napszemüveget és ajakbalzsamot is

- igyunk sok folyadékot napozás közben, hogy hidratáljuk a bőrt és a szervezetünket

- napozás után használjunk bőrnyugtató készítményeket, amely hidratálják és regenerálják a bőrt

- gondoskodjunk a bőr hidratáltságáról Rehydra termékekkel.

Hogyan támogathatjuk még az egészséges napozást és a fényvédelmet?

Az arcunkat ránctalanító hatású krémmel védhetjük napozás közben, amelyből közepes és magas faktorszámút is tudunk ajánlani. Napozás után pedig az erre szolgáló arckrémet használjuk.

Barnulást segítő zselével is bekenhetjük magunkat, amivel a napozást készíthetjük elő. Ha pedig érzékenyebb a bőrünk és kevesebb időt töltenénk a napon, a barnulást a Summer Paradise intenzív barnító krém támogatja.

A haj és a bőr megtisztítását pedig speciális sampon és tusfürdő segíti napozás és tengeri fürdő után.

Megosztás
Vissza