Új hatóanyagainak segítségével olyan egyedülálló hidratáló termékké vált, amelyik a bőr belső hidratációs folyamatait is szabályozni tudja. Így képes látványos eredménnyel táplálni a bőrödet és megtartani a hidratációját. 

Az egyik legsúlyosabb bőrprobléma a vízhiány: ez állhat egy sor tünet, például a mikroráncok megjelenésének hátterében. A dehidratált bőr elveszíti ragyogását, rugalmatlanná és érzékennyé válik, gyűröttnek látszik, mikroráncok jelennek meg rajta, és akár érdessé is válhat a felülete.

Emiatt a bőr egyrészt sokkal idősebbnek is látszódhat, mint amilyen valójában, másrészt csökkenhet az a fontos védelmi funkció, amit ellát. Ezt a problémát mindenképpen kezelni kell a megfelelő fitokozmetikumokkal.

A megújult Vagheggi REHYDRA termékcsalád éppen ezen a vízhiányos állapoton változtat látványos eredménnyel: táplálja a bőrt, megtartja annak hidratációját, visszaadja simaságát és ragyogását. Olyan egyedülálló termékcsalád, amelyik a bőr belső hidratációs folyamatait is szabályozni tudja, így érve el a kívánt hatást.

A REHYDRA termékek célja

A REHYDRA termékcsalád hatóanyag formulája specifikusan mélyhidratáló hatást biztosít. Termékfejlesztésünk egyik vezérelve, hogy a tartósan fiatal és szép bőr alapja a megfelelő hidratáció, melyet folyamatosan fenn kell tartani.

A különleges REHYDRA termékcsalád tagjai száraz, vízhiányos és normál bőr kezelésére is alkalmasak. Különféle megoldásokkal kezelik a sokféle bőrállapotot, hogy megtartsák a bőr hidratációját, tápláltsági szintjét, simaságát és a ragyogását. A hidratáció növelése érdekében ez a termékcsalád beilleszthető más Vagheggi termékcsalád termékei közé is. Ideális fitokozmetikumok azok számára is, akiknek óvniuk kell a bőrüket, mert orvosi kezelés alatt állnak vagy plasztikai beavatkozáson estek át.

Hogyan alakul ki és miért jelent gondot a dehidratált bőr?

A dehidratációért, vagyis a bőr vízhiányos állapotáért számos tényező lehet felelős. Sokan genetikusan hajlamosak a dehidratációra, másoknál évek alatt alakul ki külső hatások miatt.

Gyakran átmeneti dehidratációról van szó, amit az olyan környezeti hatások okoznak, mint a hideg, a szél, a környezetszennyezés, az UV-sugárzás, a klímaberendezések működése vagy a fűtés. De ide vezethet az agresszív arctisztítás, a dohányzás és a stressz is. Arról se feledkezzünk meg, mennyire alapvető a megfelelő mennyiségű - naponta legalább 1,5-2 liter - folyadék beviteléről.

Amikor a fenti okok miatt a bőr természetes védőrétege meggyengül, akkor a bőr túl sok vizet veszít. Sérül a bőrsejtek normál működése, aminek következtében megjelennek a dehidratáció tünetei, gyulladás, reaktivitás és a nem homogén bőrszín. Előfordul, hogy a bőrt gyűröttnek látjuk, tele mikroráncokkal, és azt gondoljuk, hogy ez a bőröregedés jele, pedig gyakran csupán a hidratáció hiányát jelzi. Ezért kulcsfontosságú a multifunkcionális segítség a bőr normál működésének támogatására.

Mit tud a REHYDRA termékcsalád, amit más kozmetikumoktól nem kapsz meg?

Genomika, vagyis a gének kölcsönhatását vizsgáló tudomány - ezt hívtuk segítségül egyedülálló termékcsaládunk fejlesztéséhez.

A genomika legfrissebb kutatásai tették lehetővé, hogy ne csak a dehidratáció külső és belső okait vegyük figyelembe, hanem minden típusú bőrre hatást gyakoroljon a készítményünk. A genomika segítségével értettük meg, hogy mely gének által termelt molekulák és milyen sejtmechanizmusok befolyásolják a bőr hidratáltsági szintjét.

A Vaghegginél mindig arra törekszünk, hogy olyan személyre szabott kezelést biztosítsunk számodra, ami a speciális bőrigényeket is hatékonyan és látható eredménnyel képes kezelni. A gének működésének tanulmányozásával felismertük, hogy széles spektrumú kozmetikumra van szükség, amely a bőr rehidratációjában szerepet játszó összes tényezőre hat.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a megújult REHYDRA család termékei több szinten hatva segítenek fenntartani a bőr funkcióit, egyensúlyba hozni a sejtanyagcserét, visszaállítani a bőr saját védőrétegét és hidratációs szintjét, emellett újra aktiválni a bőr fiziológiás folyamatait és regenerálni a bőrsejteket.

A megújult REHYDRA termékek egyik fő összetevője a Cuateteco, azaz a mexikói árnika kivonata. Ez az anyag segít normalizálni a hidratációért felelős összes mechanizmust a bőrben annak igényei szerint, így bármely bőrtípus kezelésére alkalmas. A mexikói árnikából kinyert hatóanyag képes stimulálni a bőr sejtjeinek összetett belső mechanizmusait, mert szabályozza a bőr hidratálásában részt vevő különböző elemek génexpresszióját, támogatja a bőr önregenerálódó képességét.

A tesztelések során azt tapasztaltuk, hogy nőtt a bőr hidratációja (+12,8%), fénye (+22%), tonifikációja (+9,7%), rugalmassága (+5,9%), miközben csökkent a vízvesztés (-9,3%), és a mikrohámlás (-7,3%).

A nagy molekulasúlyú hialuronsav sok vizet képes megtartani, ami a bőr felszínén hosszabb ideig képez védőhálót, így selymes és bársonyos bőrt eredményez. Az alacsony molekulasúlyú hialuronsav a bőr mély rétegeibe jut le, csökkenti a vízvesztést, növeli a rugalmasságot, megerősíti a bőr barrier rétegét. A jojoba olaj, kókusz olaj, abyssinian(abesszin) olaj, karitè vaj tápláló hatás biztosít, és támogatja a természetes hidrolipid filmréteget. Az E-vitamin antioxidáns, támogatja a mikrokeringést, védi az ereket, a panthenol B5 provitamin a hidratációért felel.

A fenntarthatóság is fontos szempont

Az új REHYDRA kozmetikai kezelésünknél a „clean beauty” koncepciót is képviseljük, vagyis a termékekről átláthatóan, egyértelműen kommunikálunk, mert hiszünk benne, hogy a transzparencia a legfontosabb a kommunikációban.

A természetességet - amely mellett 40 éve köteleztük el magunkat - azzal is támogatjuk, hogy új, fenntartható csomagolást kapott a megújult REHYDRA.

A gyártási folyamat minden környezetvédelmi és Fair Trade követelménynek megfelel. Csomagolása pedig - könnyű üveg, utántöltő, minősített papírok, vízbázisú festékek - újrahasznosítható, a felhasznált festékek is reciklikálható alapanyagokból származnak (növényi eredetűek), ásványi olaj mentesek, nem tartalmaznak nehézfémeket és ezek származékait.

 Az is fontos, hogy a Vagheggi kozmetikumok eleve nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, és gyártásuk, valamint tesztelésü