Férfi arcápolási termékek, amelyek hozzásegítenek a ragyogó, férfias arcbőrhöz. Ismerd meg a szükséges rutin lépéseit, a férfi és női arcbőr közti különbséget, és a bőrtípusodnak legmegfelelőbb termékeket.

Cikkünk tartalma:

  • Mi a különbség a férfiak és a nők bőre között?
  • Miért fontos a mindennapi férfi arcápolás?
  • Mire érdemes figyelni a férfi arcápolási rutin közben?
  • Mire kell odafigyelni borotválkozás után a bőrgyulladás elkerülése érdekében?
  • Vagheggi termékajánlások

 

Mi a különbség a férfiak és a nők bőre között?

A férfiak bőre a fiziológiai szükségletekhez igazodva más típusú kezelést igényel, mint a nőké. A bőr legfelső rétege, a szaruréteg ugyanis a magasabb tesztoszteronszintnek köszönhetően akár 15-30 százalékkal is vastagabb, mint a nőké. A férfi nemi hormonok fokozzák a kollagéntermelést.

Ezen kívül a faggyúmirigyek mennyisége és mérete, de a pórusok mérete is nagyobb: ennek eredményeképp a férfiak bőre zsírosabb, hajlamosabb az akne képződésre.

A férfiak esetében az irharétegben lévő elasztikus rostok is más szerkezetűek, több vizet képesek megkötni, szilárdabban, feszesebben tartják meg az alatta elhelyezkedő szöveteket. Emiatt később indulnak be az öregedési folyamatok, és sokkal ritkább a testen a narancsbőr-képződés, a kollagénszint pedig állandó ütemben csökken.

Ugyanakkor a férfiak bőre is lehet érzékeny, száraz, normál vagy zsíros. Ha a bőr tapintása száraz, a bőr húzódik, esetleg helyenként hámlik, akkor száraz. Ha fényes és zsíros érzetet kelt a tapintása, akkor zsíros. Kombinált bőrnek azt nevezzük, amelyik a T-vonalban, vagyis a homlokon, orron, állon zsíros, máshol száraz. A normál bőr nem zsíros és nem is száraz.

Külön érdemes szót ejteni a borotválkozás hatásairól: a borotválkozás egyrészt kiszárítja az arcbőrt, másrészt a bőr érzékenyebb, irritáltabb lesz tőle, hajlamosabbá válik arra, hogy kiütések, pattanások jelenjenek meg rajta.

 

 

A férfiak bőrét pont ugyanolyan fontos ápolni, mint a nőkét. A férfi arcápolás nem egyenlő a tusfürdős arclemosással, és az alkoholos borotválkozás utáni after shave-vel.

 A nők és a férfiak bőre egy-két apróságban eltér egymástól: a férfiak bőre picit vastagabb, nagyobb zsírsejtekkel – de ez nem befolyásolja azt a tényt, hogy a férfiak bőrének is szüksége van a megfelelő ápolásra, szüksége van egy megfelelő férfi arcápolási rutinra.

 

Miért fontos a mindennapi férfi arcápolás?

A megfelelő férfi arcápolás alapja, hogy a bőr állapotához és a bőrtípushoz választunk terméket, nem az a lényeg, hogy milyen a színe vagy a csomagolása.

Bár még mindig akadnak, akik a borotválkozással és az aftershave használatával azonosítják a férfiak bőrápolását, mára egyre elterjedtebb a kozmetikai kezelés és a napi arcápolási rutin a férfiak körében is. Az Atypical termékcsaláddal több, kifejezetten férfiak számára fejlesztett kozmetikumot alkottunk meg e rutin kialakításához

Az arcápolás ugyanis a férfiak esetében is rendkívül fontos, hiszen az ő bőrük ugyanúgy kiszáradhat, ugyanúgy veszít rugalmasságából az idő múlásával, és bizonyos környezeti hatásokra ugyanúgy eltömődnek a pórusai. A stressz, a légszennyezés, a dohányzás, a nem mindig megfelelő táplálkozás, valamint a hízás és fogyás ugyanúgy nyomot hagy a férfi bőrön. Ráadásul ott a borotválkozás is, ami miatt az ő arcbőrüket bizonyos szempontból másképpen kell kezelni

 

Mire érdemes figyelni a férfi arcápolási rutin közben?

Rendszerint pár alapvető lépésből áll a férfi arcápolási rutin, ami csak néhány elemében tér el a nők napi rutinjától. Első a tisztítás, a napközben bőrre rakódott szennyeződések eltávolítása. Ezt követi a tonizálás, amely a bőr pH-értékének helyreállításában segít, és előkészíti a bőrt a további kezelésekhez.

Következő a hidratálás a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megőrzéséhez. A hidratáló készítmények mellett érdemes szemkörnyék-ápolót és szemmaszkokat is alkalmazni, hogy ez a speciális és igen érzékeny terület se maradjon ki.

 

Gondoskodni kell továbbá a fényvédelemről is. Az UV-sugárzás károsíthatja a bőrt, ezért javasolt fényvédő fitokozmetikumokkal védekezni, nyaralást, strandolást, szabadban töltött időt, sportolást követően pedig napozás utáni készítményekkel segíteni a bőr regenerálódását.

A férfi arcápolási rutin személyre szabható a bőrtípus és az egyéni igények alapján. Fontos azonban, hogy rendszeresen és következetesen kerüljenek elvégzésre ezek a lépések a bőr egészségének és kellemes megjelenésének fenntartása érdekében.

Borotválkozás után mire kell figyelni, hogy a bőr ne legyen gyulladt?

A tiszta borotva és a megfelelő borotvahab mellett lényeges a borotválkozás utáni termékek használata is ahhoz, hogy ne lépjen fel irritáció, és megelőzhetők legyenek a bőrproblémák.

Az Atypical hidratáló és borotválkozás utáni szérum aloe vera kivonat segítségével nyugtatja meg a bőrt. A „Mohawk-like” peptideknek köszönhetően pedig simítja azt, hidratálja, és megvédi a városi légszennyezéstől, valamint az elektronikus eszközök által kibocsátott kék fénytől.  

Borotválkozásnál a megfelelő eszközök és technika alkalmazására kell figyelni, hogy elkerülhető legyen az irritáció és a szőrtüszőgyulladás. Ehhez természetesen elengedhetetlen (a penge rendszeres cseréje mellett) a minőségi borotva, borotvahab vagy borotvakrém használata.

Ha gyulladásra hajlamos a bőröd, borotválkozás után segítségedre lehet az Emozioni Plus nyugtató permet.

Vagheggi termékajánlás:

A Vagheggi termékek közül az alábbi tippjeink vannak a megfelelő férfi arcápolási rutin kialakításához.

Ha száraz, vízhiányos a bőröd:

  • Rehydra hidratáló lemosó hab, 150 ml: lehetővé teszi a por, a szmog, a krémmaradékok, és az elhalt szarusejtek eltávolítását.
  • Rehydra hidratáló szérum koncentrátum, 30 ml: visszaállítja a bőr hidratációját, megőrzi a védelmét, a simaságát, a fényét és a frissességét. A legújabb technológiával előállítva: vizes, könnyű textúra, ami tápláló hatást nyújt. Finomítja a bőr tapintását, egységesít és kisimít.
  • Rehydra hidratáló arckrém 100 H, 50 ml: A könnyű textúra miatt minden bőrtípusra ideális, még zsíros bőrre is alkalmazható. Véd a külső környezeti hatásoktól is.

 

Ha a szemkörnyéki bőröd is nagyon száraz, akkor használd nyugodtan a Rehydra szemkörnyékápolót, amely azonnal felszívódik, és friss hatást kölcsönöz.

 

Ha nagyon húzódna a bőröd a borotválkozás után, és gyakran irritált, akkor használd az Emozioni Plus nyugtató hatású tonik mistet! Kamilla, desztillált víz alapú koncentrált hidratáló permet, mely frissességet és komfortérzetet nyújt. Nem tartalmaz alkoholt és színezékeket. Naponta többször is használható, azonnali nyugtató hatású.

 

Ha zsíros, mitesszeres, esetleg pattanásokra hajlamos a bőröd, akkor a Balance termékeket használd!

  • Balance mélytisztító lemosó, 200 ml: hámlasztó hatású lemosó szalicil savval a zsíros bőr problémáira. Tisztít, simít, eltávolítja a faggyútöbbletet, azonnal segít a bőrnek megszüntetni az olajos, fényes érzetet. Nemcsak az arcon, de a test azon területeire is javasolt, ahol problémás a bőr.
  • Balance arckrém, 50 ml: normalizálja a faggyúműködést, csökkenti a pórusok méretét, matt hatást biztosít. Hidratál és táplál, nem komedogén, köszönhetően a speciális folyékony karité vajnak.

 

Ha vitaminos feltöltődésre vágysz, fáradt, stresszes a bőröd, akkor használd a Lime C-vitaminos termékeket!

  • Lime cink + narancs permet, 200 ml: Tonizál, frissít és kisimítja a bőrt, rugalmasságot és bársonyos puhaságot kölcsönözve neki. Narancsvirág desztillált vizes kivonatát és cinket tartalmaz.
  • Lime C-vitaminos fluid, 50 ml: A stabilizált C-vitamin és Lime kivonat hatékony antioxidáns, gazdag citroflavonoidokban. Intenzív revitalizáló és derítő hatása van a stresszelt bőrön.

 

Ha ráncokkal küzdesz, használd az Atypical termékcsaládot!

  • Atypical radírozó arclemosó: Unisex arctisztító, reggel és este, alaposan és kíméletesen tisztítja meg a bőrt a különböző szennyeződésektől és a városi szmogtól.
  • Atypical regeneráló arckrém, 50 ml: 24 órás hidratáló krém, megvédi a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit az arcról a kendermag kivonatnak köszönhetően. Reggeli és esti használat során minimalizálja a pórusokat, és kisimítja a ráncokat.

 

A száraz kezek sem kellemesek, ebben az esetben próbáld ki az Equilibrium kézkrémet, vagy az Equilibrium kézbalzsamot.

 

Amennyiben egy kiváló regeneráló testápolóra és tusfürdőre van szükséged, akkor használd a Bio+ tusfürdőt és testápolót.

 

Összefoglalva:

A férfiak egyre jobban odafigyelnek a bőrápolásra, a megfelelő arcápolási rutin számukra is ugyanolyan fontos, mint a nők számára. Érdemes figyelembe venni a férfi arcápolási rutin kialakításánál azt, hogy a férfi bőr egy kicsit másként épül fel, mint a női. Jó hír azonban, hogy általában, hogy általában minden, ami a női bőrön működik, az működik a férfiaknál is. A férfi arcápolás általában egy alap rutint jelent, amihez egy lemosóra, egy tonikra, és egy hidratáló krémre van szükség. Ez a három lépés a férfi arcápolásban is elengedhetetlen, hogy friss és fiatalos maradjon a bőr. Ezen felül természetesen a férfi arcápolási rutin is bővíthető fényvédővel, radírral és egyéb termékekkel. Borotválkozás után érdemes kerülni az alkohol tartalmú after shaveket, mert ezek irritálhatják a bőrt. Ha borotválkozás után hajlamos begyulladni a bőr, akkor érdemes este borotválkozni, mert éjszaka van ideje regenerálódni a bőrnek – ebben segítenek az éjszakai regeneráló krémek.