A hatóanyagok a fitokozmetikumok lelke, ezek határozzák meg annak tulajdonságait, ezért kiválasztásunk nagyfokú gondosságot igényel. A Vaghegginél a hatóanyagok kiválasztása egy nagyon szigorú folyamat, melynek legfontosabb szempontjai:

  • Eredet és tisztaság: nem mindegy ugyanis, hogy az adott hatóanyag honnan, milyen körülmények közül érkezik. Fontos, hogy olyan helyről származzon, ahol tiszteletben tartották a növénytermesztés ciklusát, a terület nem szennyezett és a növényeket a számukra legideálisabb időszakban gyűjtötték be. Nem kerülhet be például hatóanyag vegyszerezett területről, olyan gyümölcsből, amelyet korán szednek és mesterséges gázokkal vagy kémiai anyagokkal érlelnek, vagy szennyezőanyagok közelében tárolnak.
  • Stabilitás és funkcionalitás: nekünk azt jelenti, hogy a kiválasztott hatóanyagoknak a bőr számára biztonságosnak és hatékonynak kell lenniük.
  • Fenntarthatóság: kizárólag a fenntarthatóság elvei mentén választunk hatóanyagokat.

Ha már a fenti szempontok alapján megtaláltuk a megfelelő hatóanyagokat, akkor következhet a tesztelés. melyről következő bejegyzésünkben írunk részletesebben.