Revitalizáció, védelem és hidratálás a gyümölcsök erejével még fenntarthatóbb módon. A fakó, szürke, élettelen vagy éppen pigmentfoltos bőr egyre több nőnél és férfinál felmerülő problémák, melyekért a külső és belső hatásokra a bőrben felszabaduló szabad gyökök tehetőek felelőssé. A Vagheggi C-vitaminos LIME termékcsaládja eddig is hatékonyan vette fel a küzdelmet a szabadgyökök ellen, most megújult termékei pedig az „UPCYCLED BEAUTY” filozófia nevében arra is figyelmet fordítanak, hogy a termékekhez szükséges alapanyagokat olyan esztétikailag nem piacképes gyümölcsök héjából, rostjából vagy maradékából nyerjék ki, melyek egyébként növényi hulladékként végeznék. A vállalat ezzel az eljárással pedig egy újabb lépést tett a fenntarthatóság felé az alapanyagok felhasználásában.

A szabad gyökök felelősek a bőrben lezajló oxidációs folyamatokért

A szabad gyökök, melyek erősen reaktív molekulák, lehetnek külső eredetűek (környezet, szmog, füst, ultraibolya sugarak, stb.) és belső eredetűek is (helytelen táplálkozás, stressz, gyulladásos folyamatok, anyagcsere salakanyagok, pl. toxinok); amelyek megtámadják a bőr sejtjeit. A bőr mindkét típus esetén sérülésen megy keresztül, a szürke bőr és a korai öregedés jelenségével. Az első következmény a bőrszöveti aktivitás csökkenése.

Miért a C-vitamin a megoldás ilyen helyzetekben

A C-vitamin az egyik legjelentősebb antioxidáns. Gátolja a bőr korai öregedését. Gyulladásgátló hatású, sebgyógyító, regeneráló. Erősíti az immunfolyamatokat. védi és erősíti a bőrt és az érfalakat, emellett méregtelenít és halványítja is a bőrt, csökkentve a hiperpigmentáció zavaró hatásait. Az egyik legfontosabb hatása a bőrben, hogy e nélkül nem képződik kollagén, amely a bőr kötőszövetének alapanyaga és az egyik legrégebben ismert nedvességmegtartó anyag. Hiányában a bőr rugalmassága, tartása csökken és végül szép lassan megereszkedik. Részt vesz a kollagén rostok szintézisében, erősíti a kötőszövetet. Hozzájárul a sejtek hidrofil tartalmának védelméhez.

Hatóanyagok és fenntarthatóság – UPCYCLED BEAUTY

A Vagheggi LIME C-vitaminos termékcsaládja eddig is a C-vitamin erejére támaszkodott, melyet a mexikói eredetű Lime (Citrus aurantifolia) olaj kivonatból nyernek. Emellett a termékekben megtalálható Ascorbyl Tetraisopalmitat, a C-vitamin legstabilabb formája, mely zsírban oldódó formulaként nagyon hatékonyan szívódik fel a bőrben, stimulálja a kollagénszintézist, védi a sejteket és megelőzi a DNS károsodását. De a magas molekulasúlyú hialuronsav, a jojoba olaj, répa olaj, kókusz olaj, az antioxidáns hatású E-vitamin, a narancsvirág desztillált vizes kivonata, a mandarin esszencia olaj és a panthenol/pro-B5 vitamin is tovább fokozzák a termékek bőrmegújító hatását.   A C-vitamin azonban egy rendkívül sérülékeny hatóanyag, melyet a szervezet önmaga nem képes elállítani, a természetből kell hozzájutnunk, a bőrbe juttatása viszont magas technológiai módszer szükséges a sérülékenysége miatt.

A Vagheggi már a kezdetektől fogva elkötelezett a fenntarthatóság mellett és folyamatosan kutatja azokat az új eljárásokat és lehetőségeket, melyekkel még többet tehet az etikus és fenntartható gyártásért. Ezen szellemiség jegyében a Vagheggi LIME termékcsaládjának termékei már az „UPCYCLED BEAUTY” koncepciót követik, hiszen a kozmetikumok jövője az is, hogy a nem felhasznált agrár-élelmiszeripari nyersanyag-hulladékból nyerjünk ki értékes hatóanyagokat, az esztétikailag nem piacképes gyümölcsök héját, rostját, és maradékát felhasználva. Ily módon hulladékmentes kozmetikai hatóanyagokat nyerhetünk ki növényi hulladékból, melyek gyakran koncentrált hatóanyagokban gazdag növényi anyagokat tartalmaznak.

Ez pedig egy újabb lépés a fenntarthatóság felé az alapanyagok megválasztásában is, amelyek olyan növényi részekből származnak, amelyeket nem használnánk fel és így kárba vesznének.

Próbáld ki a még hatékonyabb C vitaminos LIME termékeket, ami kitünő választás a nyári bőrápoláshoz.