A Vörös áfonya (latin nevén Vaccinium vitis-idaea) a hangafélék családjába (Ericaceae) tartozó növény, mely nálunk is előforduló, piros bogyókat termő évelő növény. Termését nem véletlenül tartják az egyik leghatékonyabb superfood-nak (szuper élelmiszer). De nem csak fogyasztva, a bőrön alkalmazva is rendkívüli. Színét a piros gyümölcsökre jellemzően az antocianin nevű pigmentnek köszönheti, amely egy antioxidáns, és elengedhetetlen a sejtek megfelelő működéséhez és kiváló bőrfiatalító hatása van.

Az áfonya nagyon gazdag polifenolokban is, melyek elképesztően hatékonyak az oxidatív stressz ellen és ragyogóvá teszik a bőrt. Magas a B3-, B5-, és C-vitamin tartalma, emellett olyan fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a kálcium, kálium és vas. A C-vitamin közrejátszik az aminosavak termelésében, amelyek a kollagén előállításáért felelnek a szervezetben. Az oxigén és egyéb fontos tápanyagok felelősek azért, hogy a bőr egészséges és feszes maradjon, illetve ragyogó és fiatalos legyen. 

A vörös áfonya magjából hidegen olajat sajtolnak, mely az antioxidánsok mellett alfa-linolént és olajsavakat, fitoszterolokat, karotinoidokat, valamint A- és E-vitamint tartalmaz, emellett igen gazdag omega-3, -6, és -9 zsírsavakban. Ezeknek az értékes alkotóelemeknek köszönhetően az áfonyamag olaja csodálatos kozmetikai összetevő is, mely stabilitásának köszönhetően könnyen kezelhető, ezért igen népszerű. Hidratál, megvédi a bőrt a környezeti hatásokkal szemben, arról nem is beszélve, hogy ránctalanító tulajdonságokkal is rendelkezik. A kozmetikumok élettartamát is megnöveli antioxidáns hatásánál fogva. Mivel a vörös áfonya savas kémhatású, ezért jótékony hatással van a zsíros bőrre is, valamint fertőtlenítő és nyugtató hatása miatt a pattanások elleni küzdelemben is segítségünkre lehet.

A Vagheggi BIO+ Bőrműködést Kiegyensúlyozó Arcmaszk a Vörös Áfonya minden jótékony hatását magában hordozza.