„A szépség legyen az etika és a valódi értékek szinonimája"

A szépségiparban az elmúlt években egyre nagyobb hangsúly helyeződik a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. Az emberek egyre inkább keresik az olyan termékeket, amelyek nem csak hatékonyak és biztonságosak, hanem kímélik is a bolygót. Ebből a nézőpontból a Vagheggi 2022-ben bevezetett fenntarthatósági projektje igazi úttörőnek számít a szépségiparban.

A Vagheggi olyan megújító lépéseket tett, amelyek a termékek teljes életciklusát érintik. A Vagheggi termékek csomagolása a környezet teljes tiszteletben tartásával lett létrehozva, könnyített üvegek, környezetbarát és könnyen újrahasznosítható csomagoló anyagok.  A papírból készült plusz használati utasítások és műanyag spatulák eltörlésével pedig csökkentik a felesleges hulladékot.

Azonban a fenntarthatóság nem csak a csomagolást érinti. A Vagheggi odafigyel az összetevők kiválasztására is, hogy azok visszanyerhető erőforrásokból származzanak. Az "Upcycled Beauty" koncepcióval a kozmetikumok olyan növényi hulladékból nyerik ki az értékes hatóanyagokat, amelyeket máskülönben kidobnánk. (pl.:az esztétikailag nem piacképes gyümölcsök héját, rostját, héját és maradékát felhasználva. Ily módon hulladékmentes kozmetikai hatóanyagokat nyernek ki növényi hulladékból.) Ezáltal, nemcsak fenntartható módon hasznosítják a hulladékot, hanem koncentrált hatóanyagokban gazdag növényi anyagokhoz is jutnak.

Az új Lime C-vitaminos termékcsalád egyik kiemelkedő hatóanyaga a Lime olaj kivonata, amelyet újrahasznosításból nyernek ki enzimatikus eljárással. Ez a hatóanyag rendkívül értékes, gazdag citroflavonoidokban, amelyek védelmet nyújtanak a hajszálereknek, antioxidáns és nyugtató hatásúak. Ezen túlmenően megvédi a bőrsejteket a környezeti hatások okozta stressztől.

Az erőfeszítéseiért a Vagheggi 2023-ban számos termékdíjat nyert. Ezek az elismerések nemcsak a minőségi termékek és az innováció elismeréseként szolgálnak, hanem azt is jelzik, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettségük elismerést nyert a szépségiparban.

Az ilyen kezdeményezések és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség egyértelműen azt üzeni, hogy a szépség lehet az etika és a valódi értékek szinonimája. Amikor olyan termékeket választunk, amelyek nem csak bennünket tesznek szebbé, de gondoskodnak a bolygónkról is, valódi értékek mentén döntünk. A Vagheggi fenntarthatósági projektje és új termékcsaládjai példaként szolgálnak a szépségipar számára, hogy a valódi értékek és az etika áthatoljanak az iparág minden szegletébe.

A GLAMOUR szépségdíján kiváló eredményeket értek el termékeink, mind az 5 benevezett termékünk elnyerte a saját kategóriájának első díját. 

GLAMMIES díjaj termékeink: 

 

A Marie Claire szakmai zsűrije díjazta több termékünket. 

Marie Claire Hungary Beauty Awards  zsűri díj nyertese: 

 

Cosmopolitan Beauty Awards olvasók kedvence díja a #cleanbeauty kategóriában:

 

Köszönjük, hogy ennyien támogattok minket, és szeretitek a termékeinket! 🥰