Itt a nyár! Mire figyelj a bőrápolásban?

Nyáron a nagy melegben többet izzadunk, ami sajnos több értelemben is kellemetlen, egyrészt megnő a vízvesztés és ez a bőrt dehidratálttá teheti, másrészt a meleg miatt más textúrájú termékekkel érezzük komfortosabban magunkat. Tipikus bőrproblémák, amik előfordulhatnak az egyrészt a dehidratáció, de az intenzív UV fény is több dolgot provokál, például a szaruréteg megvastagodását, a foltok kialakulását, felgyorsíthatja a bőröregedési folyamatokat és sajnos gyakori a túlzott napozás miatt bőrgyulladás is.

Hogyan változtass a napi rutinodon és mit használj nyáron?

A nyári melegben bármelyik bőrtípus jobban preferálja a könnyű textúrákat frissítő és hidratáló hatással. A lemosók esetében érdemes habokra vagy zselékre váltani, amik extra könnyű és friss érzést kölcsönöznek és megőrzik a bőr hidratáltságát.  A tonikok helyett jöhetnek az arcpermetek! A hidratáló arcpermetek nemcsak a bőr hidratációját tartják meg de a nagy melegben bármikor elő lehet kapni a táskából és frissíteni az arcbőrt.

A hidratáció kiemelt szerepet kap nyáron, de sok vendég nem viseli el magán a megszokott arckrémet, ezért ajánljuk a könnyebb textúrákat a nyári időszakra. A könnyű textúrájú szérumok és fluidok is kiválóak a napi bőrápoláshoz, mert a nagy melegben nem érezzük nehéznek őket ráadásul szuper tuning hatást érünk el velük.

Miért használjunk szérumokat?

  • Mert nagyon intenzíven támogatják a napi bőrápolást magas hatóanyag koncentrátumokkal.
  • Nagyon könnyű a textúrájuk, maradéktalanul és a bőr mélyére szívódnak fel. A szerkezetük miatt sokkal több hatóanyag elfér bennük, mint egy nappali krémben és a koncentrált hatóanyag összetételük segít gyorsan regenerálni a leginkább károsodott bőr területeket is.
  • A szérumok nagy mennyiségben tartalmaznak pl. antioxidánsokat és okos hatóanyagokat, amik hozzájárulnak a bőr aktív működéshez és az egészséges bőr megőrzéséhez.
  • Használata nincs korhoz kötve, bőrtípusnak megfelelően választható szérum.

Milyen szérumokat találtok a Vaghegginél amit a nyári időszakban is érdemes kipróbálnod?

Ezen felül a fényvédelem is mindig fontos a bőr számára, de nyáron nélkülözhetetlen, kérj tanácsot Vagheggi kozmetikusodtól, hogy a te bőrödnek melyik a legmegfelelőbb fényvédő termék! És mi is lenne csodásabb érzés, mint egy hűvös zuhany egy meleg, napsütötte nap után a szabadban? A gazdag krémes testápolók is kényelmetlenné válhatnak, mert a ragacsos és tapadó érzés egyáltalán nem kellemes. Válts könnyű textúrájú testápolóra. Ne feledkezz meg a lábápolásról sem, használj frissítő hatású speciális lábápoló terméket.

A sminkek esetében a bőrbarát nyári sminkek a nyerők meleg tónusokkal, főleg, ha fényvédőt is tartalmaznak. 

És mivel jutalmazhatnád meg még az arcbőrödet nyáron? Egy hűsítő és feltöltő hatású szuper hidratáló arcmaszkkal! Kapcsolj ki és pihenj, közben pedig kényeztesd a bőröd.