A Vagheggi termékek természetes növényi alapanyagokkal és hatóanyagokkal készülnek, állatkísérletek nélkül. A gyártás és a csomagolás során pedig a fenntarthatóság az egyik kiemelt szempont.

A szépségápolás pontosan olyan folyamatosan változó és fejlődő terület, mint gasztronómia. Ahogyan változnak az igények, új trendek, új technológiák jelennek meg, újfajta megközelítéssel készülnek új termékek.

A vegán kozmetikumok az elmúlt évtizedekben jelentek meg, azzal párhuzamosan, ahogyan egyre tudatosabbá váltunk, és egyre fontosabb lett az, ahogyan a környezetünket kezeljük. Ez a fajta tudatosság már a szépségápolást is meghatározza: egyre többen keresik azokat a brandeket – mint amilyen a Vagheggi is –, ahol nem csak az számít, hogyan bánik egy termék a bőrünkkel, milyen hatást gyakorol rá, hanem is, hogy maga a cég hogyan bánik az élőlényekkel, például az óceánok, tengerek világával.

A fenntarthatóságot szem előtt tartó vállalatok vegán termékeivel a szépségápolás kompromisszumoktól mentessé válik a környezetvédők és vegán életmódot folytatók számára is.

Mit nevezünk vegán kozmetikumnak?

A vegán kozmetikumok olyan termékek, amelyek nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű alapanyagot, sem állati eredetű összetevőkből kivont hatóanyagot, a terméket pedig nem tesztelik állatokon. A termékek előállítása etikus módon történik.

Miért keresik egyre többen a vegán kozmetikai termékeket?

Először is, az emberek egyre tudatosabbá válnak: nem szeretnének olyan kozmetikumokat használni, amelyek káros kémiai anyagokat, vegyipari melléktermékeket tartalmaznak. Egyre lényegesebb szempont a tisztaság.

Másrészt ezek a termékek azt is kifejezik, hogy próbálunk minél felelősebb módon bánni a Földdel, arra törekszünk, hogy ne zsákmányolják ki az élővilágot.

Harmadszor a magunk iránti felelősséget szimbolizálják a vegán kozmetikai termékek: nem akarunk ártani magunknak, szeretjük a testünket, elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és a természetes szépséget a természet erejét, a természet hatóanyagait  használó szépségápolási termékekkel, elsősorban fitokozmetikumokkal hangsúlyozzuk.

Ez nem múló divat és nem csak egy trend, hanem egy életstílus.

Mit jelent a fitokozmetikum?

A fitokozmetikumok a vegán termékek speciális válfajai, amelyek a növények erejére építenek, és természetes alapanyagokat használnak a bőr szépségének és egészségének megőrzésére, akár hidratálni, akár vitaminnal táplálni, akár nyugtatni kell a bőrt.

A fitokozmetikumok különféle növények és gyógynövények részeiből vagy az azokból nyert olajokból, illóolajokból készülnek. A modern fitokozmetika az adott növénynek egy hatóanyagát alkalmazza, ami célzott hatást fejt ki. Míg egy növényi kivonat globális hatást gyakorol, a növényből kivont speciális hatóanyag célzottan egy adott problémára fókuszál, például a fényvédelemre vagy a bőr vízhiányos állapotának megszüntetésére.

A fitokozmetikumokról és a Vagheggi termékekben található hatóanyagok kiválasztásáról korábbi blogbejegyzéseinkben részletesen írtunk.

Hogyan lehet hatékony az, amit nem teszteltek állatokon?

Ma már tudjuk, hogy nem kell az állatokat rabságban tartva rajtuk kísérletezni ahhoz, hogy kiderüljön, miként működik egy kozmetikum, hogyan reagál a bőr egy szemránckrémre, és hogy hatásos lesz-e a hámlasztó korong. Az állatkísérletektől mentes kozmetikumok előállításához a gyártók alternatív tesztelési módszereket alkalmaznak.

Mielőtt egy-egy fitokozmetikum a polcokra kerül, mikrobiológiai, bőrgyógyászati, valamint nikkeltesztekkel ellenőrzik azt, ezeket az eljárásokat pedig specialisták végzik.

A vizsgálatokhoz az alábbi teszteket végezzük el:

  • Patch-teszt: a hatóanyagot egy tapasz segítségével felvisszük a bőrre, hogy ellenőrizhessük, nem okoz-e bőrirritációt.
  • Shelanski-teszt: a bőrre gyakorolt esetleges irritáló vagy érzékenységet kiváltó hatást vizsgáljuk egy tapasz naponta többszöri alkalmazásával.
  • Szemérzékenységi teszt: in vitro, emberi szövetből vett sejtmintákon vizsgáljuk, hogy egy adott kozmetikai termék nem károsítja-e az emberi sejtmembránokat.

A Vagheggi fitokozmetikumok hatékonyságát is vizsgáló objektív teszt során különböző eszközökkel mérjük a hidratáltságot, a ráncok mélységét, a bőr rugalmasságát, a pigmentfoltokat és a faggyú mennyiségét. A szubjektív vizsgálat során pedig a kiválasztott résztvevők különböző kérdésekre válaszolnak, hogy megtudjuk, milyen optikai és tapintásbeli változásokat érzékeltek a bőrükön a Vagheggi fitokozmetikumok használatakor.

A kihívásvizsgálat a termék mikrobiológiai stabilitását méri. Ebben a tesztben a kozmetikumot különböző baktériumokkal fertőzzük meg, hogy a termék ellenállóképességét teszteljük. Ez a teszt segít meghatározni a kozmetikum eltarthatósági idejét.

A Vagheggivel nem kell kompromisszumot kötnöd

Ha a valóban hatékony szépségápolási termékekben hiszel, ha a természetes kozmetikumokat használod, ha a tiszta termékeket keresed,ha környezetvédő vagy, ha az állatokat mented és óvod, esetleg vegán vagy vegetárius étrendet folytatsz, vagy akár csak érdekel a fenntarthatóság, a Vagheggivel nem kell kompromisszumokat kötnöd.

Fényvédőinket, napozó termékeinket a tengerbiológusok ajánlásai alapján olyan növényi alapú összetevőkre és formulákra építve, amelyek tiszteletben tartják a természetet és optimalizálják a bőr védelmét, miközben garantálják a biztonságos, ragyogó barnulást. Három biológiailag könnyen lebomló kémiai fényvédőt és egy ásványi fényvédőt tartalmaznak, amelyek a lehető legkisebb hatással vannak a vízi élővilágra.

Évtizedek óta elkötelezettek vagyunk a fenntartható és környezetbarát gyártás mellett. Fitokozmetikumainkban a növényi kivonatok és olajok bőrbarát összetevői segítenek megőrizni a bőr egészségét és szépségét anélkül, hogy drasztikusan avatkoznánk be a folyamatokba. Tudatos és etikus szépségápolásról gondoskodunk.