Miért fontos számodra is a tavaszi bőrápolás?

A téli hónapokat követően vágyunk egy kis testi- lelki megújulásra, hiszen ilyenkor bőrünk sokkal fehérebbnek, fakóbbnak élettelenek tűnik. A hideg szárít, ezért a bőr vízhiányossá válik, ellenálló képessége csökken. Könnyebben keletkeznek rajta pattanások, és az öregedés jelei is felerősödnek. A vitaminokban szegény táplálkozás, a fűtés, a kevés mozgás megviseli egész szervezetünket. Így a bőrünknek is több odafigyelésre és speciális ápolásra van szüksége

A tavaszi bőrápolás alaplépései Horváth Julianna kozmetikus, a Vagheggi márkanagykövete útmutatása alapján:

  • professzionális bőrtisztítás a kozmetikusnál,
  • bőrtípusnak megfelelő otthoni ápolás,
  • vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag táplálkozás és elegendő folyadékfogyasztás,
  • hatékony fényvédelem.

A tavaszi bőrápolás első lépése: alapos bőrtisztítás a kozmetikusnál

A megújuláshoz elengedhetetlen a szakszerű peelingezés és az alapos pórustisztítás, ezért Horváth Julianna azt javasolja, hogy ha valaki nem jár rendszeresen kozmetikushoz, akkor tavasszal mindenképpen szakítson időt egy szakszerű tisztító kezelésre Ha már tiszta a bőrkép, azután következhet a többi lépés.

A második: otthoni kezelések

“Otthon napi rendszerességgel (reggel, este) használjunk bőrtípusunknak megfelelő arclemosó tejet vagy gélt és tonikot” - javasolja Horváth Julianna. “A száraz, elszarusodott felső hámréteg eltávolításához érdemes hetente peelingezni. Zsíros olajos bőrre a Balance termékcsalád lemosó zseléjét és tonikját ajánlom.”

Érzékeny kis tűrőképességű, rosaceára hajlamos bőrökre ideális választás az Emozioni Plus termékcsalád lemosó krémje és a nyugtató permetje.

Száraz bőrre a Rehydra termékcsalád, foltos pigmentált bőrre a White Moon termékcsalád, érett bőrre az Intense vagy a 75.15 is jó választás lehet.

A telet követően vissza kell állítani a hidrofil-lipid réteg nedvességtartalmát, és újra kell tölteni a bőrt. Erre otthoni kezeléshez a bőrtípusnak megfelelő Vagheggi Rehydra, Delay, Emozioni Plus, illetve White Moon ampullakúráját ajánlja Horváth Julianna márkanagykövet Az ampullák mélyre szívódnak a bőrben és aktív hatást fejtenek ki. Tíz nap után már látható változást hoznak!

A tökéletes bőrápoláshoz elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás

Harmadik lépésként turbózzuk fel vitamin készleteinket! Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget, mivel ez is számít a tavaszi bőrápolásnál. A bőr hidratálásához megfelelő folyadékbevitelre is szükségünk van, naponta legalább 2 liter folyadékot igyunk.

A szeles reggeleken a letisztítás után fontos, hogy krémezzük be arcunkat és kezünket megfelelő hidratáló krémmel.

Érdemes hetente egy-két alkalommal arcpakolásokat alkalmazni, amellyel ásványi anyagokat, értékes antioxidánsokat és vitaminokat juttathatunk a bőrbe. A Vagheggi pakolásai között minden bőrtípusra találunk megfelelő regenerálót, hidratálót, feszesítő és tisztító hatásút is.

Negyedik: a fényvédelem

A tavaszi bőrápolás elhagyhatatlan lépése bőrünk felkészítése az UV sugárzásra, ezért a fényvédelemmel is el kell kezdenünk foglalkozni, még akkor is, ha a nap ereje még nem akkora, mint nyáron. A tavaszi napsugárzás ugyanis borzasztóan veszélyes lehet, az tartalmazza a legtöbb káros UV sugárzást.

A hatékony, fényvédő fitokozmetikumok egyike az Emozioni Plus városi antistressz cseppecskék: igazi „növényi védőrács”, ami véd a külső behatásoktól és szennyeződésektől, a tengeri fenyőkből nyert UV-szűrő és antioxidáns rendszer pedig homogén arcszínt kölcsönöz a bőrnek.

Miért fontos még a fényvédelem? Mely termékek támogatják ebben a bőrünket? A témát következő blogbejegyzésünkben részletezzük.