Bár a hideg és a fűtött helyiségek száraz levegője érzékennyé teheti a bőrödet, így annak fokozottabb gondoskodásra van szüksége, a tél nagyszerű lehetőséget kínál a bőrdiagnosztikához és olyan kezeléshez is, amelyre a nyári hónapok nem alkalmasak.

 Milyen hatások érik a bőrödet a téli hónapokban?

A hideg, a fagy, az erős szél hatására bőröd érzékenyebbé válik, kipirul, szárazabb lesz, veszít a zsír- és nedvességtartalmából, a rugalmasságából, berepedezhet. A hideg ráadásul lassítja a keringést, ezt pedig a bőr regenerálódásra való képessége sínyli meg.

A hőmérséklet-ingadozás, benti meleg és kinti hideg közti különbség is nyomot hagy a bőrön. A fűtött helyiségek levegője gyakran száraz, ez tovább száríthatja a bőrt.

Növekszik a szmog, és a káros anyagok szintén a bőr érzékenységét növelik. Kevesebb napfényt kap a bőröd, ami tovább csökkenti a védekező képességét és vitalitását, valamint fokozza a stresszt.

Hogyan óvhatod a bőrödet a hideg levegő hatásával szemben? 

A legfontosabb, hogy betartsd a téli hónapokban a napi szépségápolási rutin 3 alapelvét: tisztítás, védelem és regenerálás.

A bőrápolási rutin egyik célja a téli hónapokban a bőr védelme, táplálása, kíméletes tisztítása és a vitaminok pótlása. Ezt a célt azzal is támogathatjuk, ha külön ügyelünk a vitamin- és tápanyagbevitelre: a D-vitamin és a C-vitamin fogyasztása azért fontos, mert erősíti a szervezetünk fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét. Kozmetikumokból is érdemes tápanyagokban, vitaminokban gazdag készítményeket választani.

Mindenképpen használj lemosó tejet vagy krémet, különösen akkor, ha szárazabb, vízhiányos a bőröd. Reggel és este se feledkezz meg a tisztításról.

Nappal is használj arckrémet, de ez legyen a nyári készítményeknél testesebb, krémesebb állagú, hogy gondoskodhasson a bőröd védelméről.

Ugyancsak a védelmet biztosítják az Emozioni Plus termékek, amelyeket kifejezetten azért fejlesztettük ki, hogy hatékony fegyvert adjunk a kezedbe a stressz, a szmog és a fokozott képernyő-használat hatásai ellen. Ezek nagyszerű fitokozmetikumok helyreállítják a vízháztartást, csökkentik a gyulladást, és rugalmasabbá teszik érfalakat.

Az arcmaszk, az Emozioni Plus ampulla nyak és dekoltázs bőrébe is masszírozható koncentrátuma, az Emozioni Plus csepp és a nyugtató arckrém is a stressz következményeit minimalizálja.

Az éjszakai termékek a regenerálásban segítenek: a tápláló éjszakai krémek vagy olajok segítségével a bőröd visszanyerheti frissességét és erejét.

A karité vajat vagy Shea-vajat, amit a bőr aranyának neveznek, azért is használjuk egyes fitokozmetikumainkhoz, mert kiválóan óvja a bőrbarriert a károsodástól. A karité vaj ugyanis sok A-, E- és F-vitamint tartalmaz, valamint gazdag a zsírsav tartalma. Könnyen felszívódik a bőrbe, nem tömíti el a pórusokat, mélyen hidratál.

Összetétele hasonlít a bőrt védő természetes hidrolipid réteghez, emiatt támogatja bőr egészségét és védekezőképességét. Jótékony tulajdonságai miatt REHYDRA, BIO+, THEMA termékcsaládunk több készítményében is megtaláljátok, és ez az EQUILIBRIUM kézbalzsam fő hatóanyaga is.

A tél kitűnő időszak a hámlasztáshoz

Nyáron óva intünk a savas arckezelésektől, a tél viszont kifejezetten alkalmas erre! A hámlasztással a bőr megújulását és szép, friss bőrkép kialakítását támogatjuk. Ha intenzíven használod a Primissima készítményeket, 5-6 hét alatt látványos eredményt érhetsz el.

A savas bőrmegújító kezelést egyrészt a Vagheggi szalonokban veheted igénybe, másrészt beiktathatod a napi szépségápolási rutinba a Primissima korongok és a Primissima bőrmegújító krém segítségével. Ha kozmetikusnál veszitek igénybe a kúrát, akkor amellett egy hónapig használjátok a Primissima bőrmegújító krémet is. Emellett ne feledkezzetek meg a fényvédő arckrémről!

Fényvédelem

Mivel a fényvédelem egész évben lényeges, télen, síeléskor is óvd a bőrödet a megfelelő készítményekkel.

Itt az idő az állapotfelmérésre és a bőrdiagnosztikára!

Mikor is lenne alkalmasabb időpont arra, hogy szakember vagy profi eszköz mérje fel a bőröd állapotát, ha nem a téli-kora tavaszi hónapok? Mivel még strandszezon, nyaralás, szabadtéri rendezvények előtt állsz, beiktatható ez a fontos lépés.

Professzionális menetrendet dolgoztunk ki a kezelésekhez, ami a szakembereink munkáját és a vendégek szépségápolási rutinját is segíti. A Vagheggi Beauty Specialisták a kozmetikai szalonban vendégkartont vezetnek, így dokumentálják a bőrdiagnosztikai eredményt, nyomon követik a bőr változását és a kezeléseket.

A számodra legjobb kezelés kijelöléséhez budapesti Vagheggi szalonunkban kérhetsz teljes körű bőrállapot-felmérést a Skin Analyser gép segítségével. A gépi bőrdiagnosztika során a kozmetikus az eszközzel megméri a bőr hidratációját, zsírtartalmát, és elemzi többek közt a pórusok állapotát. A ráncok valódi mélységét 3D-s, nagy felbontású fotókkal vizsgálja. Analizálja a bőrön található elszíneződéseket, foltokat és az erek állapotát.

Így dönthet arról, hogy milyen intenzitású beavatkozásra lesz szükség, és milyen optimális otthoni bőrápolási rutint érdemes kialakítani. Utóbbihoz természetesen az üzletben azonnal meg is vásárolhatók a termékek.

Legyen ragyogóan üde és friss a bőröd a szürkébb hónapokban is!