A legfontosabb a hidratálás, a frissesség megőrzése és az, hogy ellensúlyozd a száraz levegő hatását.

Lassan búcsúzunk a nyártól és a vakációtól. Ez nem csupán azzal jár, hogy visszazökkenünk a megszokott kerékvágásba, és visszatérünk a munkánkhoz. Hanem azzal is, hogy miután extra kényeztetésben részesítettük a bőrünket nyaralás után, visszatérünk a napi szépségápolási rutinhoz.

Nyaralás utáni bőrápolás Vagheggi termékekkel

 

Milyen hatások érik a bőrödet nyáron?

A legfontosabb talán az intenzív napsütés. Közvetlen napsugárzáson kívül közvetett is éri a bőrödet, mivel vízparton a napfény visszaverődik a homokról és a víztükörről, de a tengerszint feletti magasság is növeli a sugárzás szintjét. Ez pedig hatással van a bőr öregedésére, a pigmentfoltok kialakulására, a bőr szárazabbá, érzékenyebbé válására.

A szél – különösen nagy melegben – tovább szárítja a bőrt, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a 30 fok feletti hőmérséklet szintén befolyásolja a bőr állapotát.

Az uszodák, strandok vize kifejezetten szárítja a bőrt, valamint a szállodák klímaberendezései is, hiszen a légkondicionálók használat közben elvonják a levegő természetes páratartalmát.

Mit tehetsz a bőr egészségének helyreállításáért? És hogyan ellensúlyozhatod a munkahelyre visszatérve egyfelől a nyaralás, másfelől az irodai körülmények hatását? Nézzük, mi a teendő, hogy a bőröd és tested regenerálódjon, és könnyedén alkalmazkodhass az irodai környezethez!

Általános tanácsok

A visszatéréskor az egyik első kitűzött cél a bőr állapotának helyreállítása. Ehhez a hidratálást és a bőrtáplálást hívhatod segítségül. A szépségápoláshoz kiváló segítséget nyújtanak a regeneráló és bőrfrissítő arcmaszkok.

A pigmentfoltok kezelésében a hámlasztást inkább ősz végén-télen javasoljuk, amikor a napfény már nem károsítja és érzékenyíti a bőrt. A hámlasztásról még ejtünk pár szót a továbbiakban.

Mivel a bőr kiszáradt állapotban van, jobb elkerülni mindazt, ami fokozhatja: részesítsd előnyben a tusolást a kiadós, hosszadalmas, forró vizes fürdők helyett, kerüld az olyan erőteljes beavatkozást, mint amilyen a durva mosdószivacsos dörzsölés vagy az erőteljesebb radírozás, és bőrkímélő, mandulatejes, zabtejes vagy rizstejes tusfürdőkkel zuhanyozz.

Back to work: teendők a bőröddel, hogy jó formában legyél az irodában

  • Hidratálás és bőrtáplálás

Nyaralás után a bőröd dehidratálttá és szárazzá válhat, még akkor is, ha fényvédőt használtál. Ezért fontosak a hidratáló és tápláló készítmények, és arra is érdemes figyelni, hogy az arckrém tartalmazzon hialuronsavat.

Érdemes bevetned ilyenkor egy hialuronsavas ampullakúrát: a Rehydra hialuronsav ampullák segítségével 10 nap alatt gyönyörűen helyreáll a nyári időszak után a bőröd hidratációja, és a kezelés felkészíti a hűvösebb időre a bőrödet.

  • Bőrradírozás, hámlasztás, pigmentfoltok halványítása

Előfordul, hogy az elhalt hámsejtek felgyülemlenek, aminek következtében matt és fakó lehet a bőröd. Bőrradírozás segítségével megszabadulhatsz ezektől a sejtektől, és felfrissülhet a bőröd.

Novembertől, amikor már nem süt olyan intenzíven a nap, és az égbolt is gyakrabban borult, bevetheted a peelinget is a bőr frissítéséhez és tisztításához – erre kiválóak a Primissima korongok. Egy korábbi blogbejegyzésünkben már felhívtuk rá a figyelmet, hogy a hámlasztást nem javasoljuk a nyári hónapokban. Késő ősszel és télen viszont nyugodtan igénybe veheted a savas arckezelést a hozzád legközelebb található Vagheggi szalonban vagy otthonodban a Primissima bőrmegújító korongok segítségével.

Ősszel észrevehetőek a napsugárzás által okozott károk jelei, például a pigmentfoltok vagy az egyenetlen bőrtónus. Jelentősen csökkenthető a hatásuk C-vitaminos kozmetikumokkal, amelyek segítenek kiegyenlíteni a bőr tónusát és textúráját, simává és hidratálttá varázsolják. A fénykárosodott bőr kezelésével egyébként külön blogbejegyzésben foglalkoztunk.

  • Védd ki a munkahelyi klíma és az irodai levegő hatását

Ne feledkezz meg arról, hogy az irodában nem ideálisak a feltételek az arcbőröd számára. Számolnod kell egyrészt a légkondicionáló és levegőt keringtető rendszerek szárító hatásával, másrészt azzal, hogy eleve alacsony a páratartalom. Harmadrészt pedig azzal, hogy a fűtés már ősszel tovább fokozhatja a szárító hatást. Mi a teendőd? Nem csak a reggeli és esti szépségápolási rutin során, hanem napközben is érdemes hidratáló készítményeket használni. Munkahelyre tökéletes a Rehydra minikit, akár bent is tarthatod az asztalfiókban.

Ha a képernyőhasználat, az irodai levegő, a kinti szmog és a klímaberendezés érzékennyé teszi az arcbőrödet, jót fognak tenni neki az Emozioni Plus antistressz cseppek, az Emozioni Plus ampulla és az Emozioni Plus nyugtató arckrém.

A bőr nedvességtartalmának megőrzéséhez a nap folyamán időnként érdemes frissítő arcpermetet, nyugtató spray-t használni.

  • Védd meg a bőrödet a kékfénytől

A technológiai eszközök, az okos telefonok, tabletek, számítógépek, a bőrt egy úgynevezett kék fénynek teszik ki, elősegítve ezzel is a bőr gyorsabb öregedését. Akik folyamatosan érintkezésben élnek a technikai eszközökkel, azoknak sokkal több káros hatású szabad gyök képzodik a bőorükben, ami úgynevezett „digital ageing”-et okoz. Ezen felül a technológiai eszközök által kibocsájtott hő fokozza a bőr kiszáradását, elősegítve ezzel is a bor öregedését. Az Intense egy multifunkcionális és nagy hatékonyságú age care termékcsalád azoknak a nőknek, akik nagyon energikusan és intenzíven élik a mindennapjaikat, sokféle technikai eszközt alkalmaznak. Az Intense termékek a mai modern kori nők bőrének ápolását segíti abban, hogy kisimultabb, ragyogóbb és védett legyen az elektronikai eszközeink által kibocsájtott nagy dózisú „kék fény” és a környezet szennyezés okozta káros hatások ellen.

  • Smink frissítése

Azt javasoljuk, a smink elkészítéséhez is válassz olyan termékeket, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, és azon kívül, hogy dekoratív megjelenést biztosítanak, óvják a bőrödet.

A Vagheggi sminkpaletták és szemhéjfestékek megalkotásakor is a növényi hatóanyagokra építettünk. A formulák olyan összetevőket tartalmaznak, mint amilyen a tápióka keményítő, a hialuronsav, az almavíz és almarostok, a muru muru vaj vagy a málnamag olaj. A maniókából származó tápióka liszt bársonyos tapintású és kiváló púderhelyettesítő, mivel tökéletes tapadást biztosít, felszívja a bőr felesleges zsírtartalmát. A tiszta hialuronsav hatására a bőr azonnal hidratált, feszes és rugalmasabb lesz, az almavíz pedig energizáló, öregedésgátló és regeneráló tulajdonságairól ismert. Az Eva és Grace sminkpaletta minden bőrtípusra megfelelő.

A smink napközbeni frissítéshez ecsettel finoman vond be újra a szemhéjadat a kívánt árnyalatokkal, az arcodra használj korrektort és kompakt, hidratáló vagy bőrragyogást fokozó alapozót, a szádat is újrarúzsozhatod vagy szájfénnyel színezheted

  • Figyelj a szemkörnyék ápolására!

A szemkörnyék a legérzékenyebb terület a bőrön, és gyakran láthatók rajta a fáradtság jeleit. Fakó bőrre Glammies-díjas termékünket, a Lime S.O.S. szemkörnyék ápolót ajánljuk, bőrfiatalításhoz az Intense szemkörnyék ápolót, vízhiányos bőrre a Rehydra szemkörnyék ápolót.

A munka során is fontos megőrizni a frissességet. Rendszeresen állj fel az íróasztaltól, nyújts könnyed mozdulatokkal, sétálj néhány percet az irodában vagy ebédszünetben a szabad levegőn. Ez segíthet megelőzni az ízületek és izmok bemerevedését, illetve fokozza a vérkeringést.

Az irodába való visszatérés után a megfelelő bőrápolási rutinnal könnyedén megőrizheted a nyaralás kellemes hatásait és továbbra is sugárzó külsővel léphetsz be.